Författare Ämne: Flygbussarna en mardrömsaffär för VY  (läst 579 gånger)

Utloggad homer

  • Medlem
  • ****
  • Antal inlägg: 2965
Flygbussarna en mardrömsaffär för VY
« skrivet: 23 juli 2020, 14:45:42 PM »
Betallänk:
https://www.di.se/live/svenska-flygbussarna-blev-norsk-mardromsinvestering/
Citera
Strax innan coronakrisen slog till köpte norska statliga bolaget Vy svenska Flygbussarna för närmare 1,2 miljarder kronor. Då pandemin satt stopp för i princip all flygtrafik har investeringen utvecklat sig till en riktig mardröm för det norska bolaget.

”Tidpunkten för köpet är naturligtvis olycklig”, uppger bolaget för Dagens Næringsliv.
Citera
När köpet annonserades gick parterna inte ut med någon köpeskilling, men av årets första fyramånadersrapport framgår det att Vy betalade knappt 1,2 miljarder kronor för Flygbussarna.

Tillträdet skedde den 1 mars, och bara två veckor senare kablades bilder ut från näst intill tomma flygplatser. Sedan dess har flygtrafiken i Sverige stått i princip still, och häromdagen rapporterade flygplatsoperatören Swedavia att resandet från de svenska flygplatserna minskat med 97 procent jämfört med samma period i fjol.

Flygbussarna har därmed blivit en mardrömsinvestering för Vy. Flygbussarna hade vid övertagandet en kassa på 24 miljoner kronor, vilket inte har räckt långt i den kris som skulle komma.

”Företagets rörelseintäkter under perioden 1 mars till 30 april är 20 miljoner norska kronor och resultatet efter skatt under samma period är minus 30 miljoner kronor”, skriver Vy i rapporten.

Vy skriver även att det finns skäl att skriva ned värdet på Flygbussarna, då bolaget bedöms ha ett negativt kassaflöde under resterande delen av året.


kortare text utan betalvägg:
https://www.dagensnaringsliv.se/20200722/191721/flygbussarna-blev-mardromskop-norskt-bolag

« Senast ändrad: 23 juli 2020, 17:03:30 PM av homer »