Författare Ämne: Lidbergs Buss CGB610 [Bilder]  (läst 500 gånger)

Utloggad Bernt Talbrant

  • Medlem
  • ****
  • Antal inlägg: 3329
Lidbergs Buss CGB610 [Bilder]
« skrivet: 08 juli 2020, 22:45:24 PM »
Lidbergs Buss i Horred har kört några turer på olika 66x-linjer på landsbygden öster om Varberg. När det nyligen utgångna avtalet inleddes i juni 2010 satte man in en ny Mercedes Citaro LE i denna trafik, CGB610. I det nya avtalet har inte Lidbergs längre något uppdrag och man har därför gjort sig av med bussen. Den finns till salu hos Mascus och enligt bilder där finns den nu i Tyskland.
Lidbergs Buss CGB610 lämnar Varbergs bussterminal en av de sista dagarna den användes, den 10 juni i år, som linje 668 till Istorp. Skyltningen på bussen har alltid varit hopplös att fotografera.

Utloggad S Svensson

  • Medlem
  • ****
  • Antal inlägg: 3354
SV: Lidbergs Buss CGB610 [Bilder]
« Svar #1 skrivet: 14 juli 2020, 15:30:23 PM »
Överläts 2020-07-01 till Truxco i Dalby (Skåne). Den är fortfarande aktivt registrerad varför den möjligen kan vara hyrd åter för trafik .
Lidberg var underentreprenör åt Nobina,Varberg  tidigare. Jag vet inte vem som kör som underentreprenör numera på trafiken i fd Kungsäter. Nobina hade bussar placerade i Nösslinge. Karl-Gustavs Taxi AB hade också en buss sedan länge. Detta företag är en avläggare till Karl-Gustav Bil AB (snare Buss AB).
Exakt när Lidbergs kom i bilden för trafiken till Kungsäter. Jag gick igenom detta för ett antal år sedan. Per Segerholm körde på 50-talet med en buss utgående från Barnabro,Varberg (egentligen Lindberg församling). Segerholm blev gammal och några tog över och satte detta på bolag. Även i Kungsäter uppstod en enskild firma med buss med viss anknytning till en gård och textilrörelse. Annars var det i huvudsak Nils Andersson, Västra Derome ( järnvägens Derome Mejeri) och gamla Rv 41 uppför backen. Dar fanns länge garaget kvar. Segerholm kanske många hört talas om. Han startade trafik i Södermanland som överläts en kort tid efter starten. Sedan startades och kördes trafik kring Grästorp och Lidköping. Segerholm överlät sitt företag till AB Linjebuss som därvid kunde etablera sig i området. Per Segerholm var utan företag åren 1942-1947. Sedan etablering i Varberg.