Författare Ämne: Söndagsbild 95  (läst 5620 gånger)

Utloggad Jona

 • Medlem
 • ****
 • Antal inlägg: 1583
  • Jona on the net
Söndagsbild 95
« skrivet: 12 juli 2009, 00:34:54 AM »
Tjabba tjena hallå...

Nu tänkte jag köra del 3, den sista delen av min promenad längs den framtida badhuslänkens ungefärliga sträckning.

Del 1 http://www.omnibuss.se/forum/index.php?topic=25722.0

Del 2 http://www.omnibuss.se/forum/index.php?topic=25890.0


Detta blir sommarens sista söndagtråd. På grund av jobb, tidsbrist och nya inplanerade foto-resor väljer jag och ha sommarlov nu. Annars hade det funnits risk att man fått ställa in varje udda söndag i jämn vecka eller så. Så jag bestämde efter viss tvekan att jag tar sommarlov istället....
Så nästa söndagsbild återkommer i höst. När är ej bestämt ännu.Åter till svepet nu. Idag tänkte jag vi skulle fortsätta från skeppsbron där vi var senast och vidare in mot resan slut. Järntorget.


Järnvågsgatan, I denna korsning kan man svänga ner i Götatunneln och passera smidigt under staden. Men bussarna kör inte via den tunneln...


Bussarna mellan Järntorget och centrala Göteborg kör Emigrantvägen - Skeppsbron alltså längs kajen istället.


En riktig buss svänger in på Emigrantvägen från Järnvågsgatan.


Buss på linje 60 rullar snart in på Järntorget.


Buss 249 på linje 80 från Snipen har just haft resandeutbyte vid Järntorget.


Det är trångt här, mycket trafik, bilar, fotängare och spårvagnar trängs om gatutrymmet runt denna lilla plätt...

Nu till vad wikipedia har och berätta om Järntorget, och jag citerar: http://sv.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4rntorget,_G%C3%B6teborg

Järntorget är ett torg i stadsdelen Linnéstaden i centrala Göteborg. Mellan åren 1785 och 1892 fanns här den Järnvåg där allt järn skulle vägas och kontrolleras, därav torgets namn sedan 1867. Järnvågens verksamhet upphörde 31 december 1892.

Torget är beläget i övergången mellan centrala och västra Göteborg. Här gränsar de olika stadsdelarna Haga, Linnéstaden och Masthugget till varandra. Från Järntorget utgår 1 - 4:e Långgatan ("långgatorna") västerut mot Majorna och Masthugget. Torget är en viktig knutpunkt för kollektivtrafiken.

Slut citat.

Finns en hel intressant och läsa på länken en bit upp om torget. Så för er som vill veta mer rekommenderar jag ett besök på wikipedia.


Nu till några bonusbilder som är något utanför temat men som ändå har med Järntorget och göra. Men främst och i synnerhet är detta ett Göteborgs-fenomen ni ska få se bilder på.


En fullsatt enkelpedel på linje 11 rullar in.


Det är trångt som i en sardinburk, men ändå ska folk pressa sig in för att resa från järntorget. Undra varför man hade så bråttom härifrån.


Någon minut senare kommer detta ekipage rullande. Alltså nästa följande spårvagnsekipage såg ut som detta. I detta tåg fanns det gått om lediga sittplatser. Till och med lediga fönsterplatser i dom 2 vagnarna! (kallas det tåg när det är spårvagn det är frågan om?)

Varför skulle alla pressa sig in i den första vagnen när denna låg bara dryga 2 minuter efteråt...?Hoppas ni får en skön, solig och varm sommar och det inte regnar för mycket på er.
Så hörs vi igen till hösten...


MVH Jona

MVH Filosofen Jona

Utloggad yngrot

 • Medlem
 • ****
 • Antal inlägg: 8263
SV: Söndagsbild 95
« Svar #1 skrivet: 12 juli 2009, 00:39:57 AM »
Alla vill hoppa på den första lika om det är en buss igen har koll på när nästa kommer tyvärr.
Kör buss sen Hedenhöstiden....

Började jan 1977 - okt 1978 på Kålleredsbussarna , Borås lokaltrafik okt 1978 till 25 feb 2010 ,därefter Veolia transport/Transdev från 1 mars 2010 till 14juni 2020.. från 15 juni 2020 Nobina

Nupski

 • Gäst
SV: Söndagsbild 95
« Svar #2 skrivet: 12 juli 2009, 02:12:21 AM »
Blå kör via Götatunneln till Centralstation så vad den gjorde på Emigrantvägen vet bara de lärde, kan ju varit tunnelavstängning. Du lyckades få bild på vagn 722 med det sneda skyltskåpet efter den fick en påhälsning av en kranbil vid Getebergsäng.

Ja jag hoppas att du återkommer till hösten med söndagsbilderna de är ju ett trevligt inslag.

Utloggad olasand

 • Medlem
 • ****
 • Antal inlägg: 389
  • Hemsida & Blogg
SV: Söndagsbild 95
« Svar #3 skrivet: 13 juli 2009, 09:00:02 AM »

Det är trångt som i en sardinburk, men ändå ska folk pressa sig in för att resa från järntorget. Undra varför man hade så bråttom härifrån.


Det är bara för att de så snabbt som möjligt skall kunna komma tillbaka till Järntorget igen!

Blå kör via Götatunneln till Centralstation så vad den gjorde på Emigrantvägen vet bara de lärde

Lärd? Det skulle väl vara jag då! Det händer då och då att förarna på BLÅ genar "ovanför" tunneln och istället kör längs hamnen och genom Brunnsparken till Centralstationen för att slippa trafik-kaoset som kan uppstå vid tunnelmynningen utanför Nils Ericson Terminalen...

Ja jag hoppas att du återkommer till hösten med söndagsbilderna de är ju ett trevligt inslag.

Jag instämmer! Trevligt sommarlov Jona! (Själv kommer jag slita bakom ratten i fyradagarsintervaller fram till sista oktober. Sedan skall jag ha sommarlov!)