Författare Ämne: Söndagsbild del 46  (läst 3178 gånger)

Utloggad Jona

  • Medlem
  • ****
  • Antal inlägg: 1583
    • Jona on the net
Söndagsbild del 46
« skrivet: 29 juni 2008, 15:48:25 PM »
HEJ

Del 46 nu. Därför tänkte jag som nummer-fetish bjuda på en bild på gamla Norsjöbuss 46. Numera 246. Om vi tar bort siffran 2 sådär brutalt så stämmer del och bussnumret. Alla känner väl till den mattematiska historian om dom 17 kamelerna som en avliden shejk skulle dela mellan sina 3 söner och dom skulle få 1/2 nästa 1/3 och den minste 1/9 av arvet. Lösningen är att låna en kamel extra för att delningen ska fungera.

Om vi nu gör det lika brutalt med linjenumret 231 som går till Kalvträsk och tar bort siffran 2 som vi även gjort med bussen första siffra och lyfter tillfälligt bort en etta från 31 får vi 31 - 1 = 30 osså delar vi 30 och lägger til den delen får man 45 och tillbaka med sista 1:an får man 46, så stämmer linjenumret med delnumret också.

Nä nu var jag sådär riktigt dålig på matte igen.


Linje 231 går från Burträsk till Kalvträsk via Åsträsk skoldagar. Vi befinner oss i Åsträsk, dryga 2 mil ifrån slutorten Kalvträsk. Åsträsk är en avsomnad halvdöd liten by som ligger där vägen mot Kalvträsk och vidare upp mot Mårdseleforsen där den ansluter till väg som tar dig mot Norsjö, Lycksele eller Sorsele. Där denna väg korsar norra stambanan så ligger alltså Åsträsk.

Wikipedia ger denna knappa information om byn:
Åsträsk är en småort i Burträsks församling (f.d. Kalvträsk församling), Skellefteå kommun, invid Norra stambanan. Ortens järnvägsstation betjänade tidigare Burträsks tingslag. Slut citat.

Ny syns inte det men där jag fotade denna bild så finns det 4 stycken ödekåkar i skilda storlek och skick.


Bonusbilden är en gammal arkivbild fotat med den lilla kompaktkameran på bussen på den tiden den verkligen hette 46. Lite som förlåtande för mina dåliga matteförsök i trådens början.

MVH Jona
MVH Filosofen Jona