Författare Ämne: Södra torget i dag klockan 15.40  (läst 2452 gånger)

Utloggad Staffan Sävenfjord

  • Administrator
  • Medlem
  • *****
  • Antal inlägg: 19244
    • Mina bussbilder (under uppbyggnad)
Södra torget i dag klockan 15.40
« skrivet: 18 april 2008, 23:21:29 PM »
Det är alltid trångt vid Södra torget och i synnerhet gäller det vid avgångarna 15.40, då fem bussar skall avgå nästan samtidigt från hållplatsutrymmet vid Viskan.

Föraren på buss 155 parkerade bakom bussen på linje 550 till Alingsås, som avgick 15.30. Sedan lämnade han bussen en busslängd från att köra fram så långt som möjligt. Han återkom ett par minuter före avgång och började lasta utan att först köra fram. Så var förstärkningsbussen på linje 159 sen. Denna fortsätter sedan från Dalsjöfors som linje 157 till Äspered och avgår ett par minuter före ordinarie buss. I dag hamnade denna sist och fick stå snett och lasta. Allt medan ordinarie 159-an avvaktade vid Österlånggatan.


På andra sidan kommer Orusttrafikens buss på linje 200 till Ulricehamn in. 159:s förstärkning får trångt att ta sig fram.


Ordinarie 159-an kör fram men blir också stående i kurvan, där Ulricehamns-bussen får det trångt att komma förbi. Observera blomkrukan som skymtar till höger och som inte gör det precis lättare att svänga i kurvan med en stor buss.


En enda klantighet från en förare och det blir så här. En helt vanlig dag vid Södra torget med andra ord.

Jag bloggar också http://savenfjord.blogspot.com/. Mina bussbilder finns på http://staffansbussbilder.blogspot.se/ (uppdateras så gott som dagligen med nya bilder)