Författare Ämne: Nobina 2304-2310 lämnar Borås  (läst 1187 gånger)

Utloggad HY02

 • Medlem
 • ****
 • Antal inlägg: 35
Nobina 2304-2310 lämnar Borås
« skrivet: 09 november 2020, 17:52:50 PM »
Idag sågs Nobina 2308 & 2309 med bärgare på RV40 mot Göteborg.
Alla yttre dekaler var borttagna på dessa bussar. Någon som vet vart dessa tar vägen?

2304 & 2305 avgick för en vecka sedan på lastbil mot Stockholm och skulle skeppas utomlands.


Utloggad John P

 • Medlem
 • ****
 • Antal inlägg: 226
SV: Nobina 2304-2310 lämnar Borås, ( inte bra i pågående Coronapandemi..)
« Svar #1 skrivet: 10 november 2020, 22:24:17 PM »
Har inget svar på frågan, däremot väldigt synd att bussar avecklas nu när vi enligt all medicinsk expertis skall hålla avstånd. Att hålla avstånd är ju liksom det som lyfts fram främst som det viktigaste man som enskild medborgare ska göra. När det gäller kollktivtrafik, så visst har folk också ett stort egenansvar, men många måste också åka en viss tid och kan kanske inte ta en tidigare buss o.s.v.

 Det vore utmäkt om staten sköt till pengar till regionerna för att deras trafikhuvudmän ska kunna köpa mer extratrafik av ordinarie trafikbolag samt underentrepenörer, sedan så ska givetvis staten kräva att trafikhuvudmännnen styr upp så gott det går för att få ned fuskåkningen också, det finns en stor förbättringspotential på många håll.. Det blev ju en hel del övertaliga bussar i t.ex Halland  och även inom befintliga avtal så avveckals ju bussar ( som i exemlet från Borås t.ex.) . Även om dessa Scania- bussar inte verkar vara de mest populära bussarna i Borås så hade de säkert funkat att använda dessa morgon och eftermiddag i ett halvårs tid t.ex , ( om de nu inte drabbats av något allvarligt haveri).

 Nobina har Landvetter Expresser uppställda i Kungälv och i Vänersborg finns hos VY Flygbussar  uppställda, dessa bussar har  säkerligen det gemensamt att de är  uppställda p.g.a kraftigt minskad trafik.
Hade en praktikant med mig som hade klarat busskortet, men fick inget jobb, så nog hade det säkert gått att få tag på förare också. Det finns ju även en hel del turistbussar  i landet som inte körs så mycket nu och dessa bolag  hade säkerligen också kunnat användas. ( En bra hjälp  för dem att överleva krisen!?)

Samanfattningsvis,  ordinarie vagnspark körs så mycket det går under rusningstid, men om man vidgar sina vyer lite och kanske kompromissar lite med fordonskrav m.m så hade man nog kunnat få till fler sittplatser  ( vilket väl får anses vara prio ett i nuläget?!), det handlar egentligen bara om att någon måste betala för mer trafik..
 Nu vet jag att det körs turistbussar på sina håll redan i dagsläget..Jag  har mest , någorlunda koll (!?) på Västtrafiks område, men mer försträkningstrafik kan nog behövas på många håll då det i alla fall är eftersträvansvärt att försöka göra det möjligt för passagerarna  att hålla en någorlunda god social distansiering även under rusningstid..

  P.s I Västra Götalands regionen råder just nu särskilda, striktare, restriktioner med anledning av Covid -19 och p.g.a dett åter mer distansundervisning för många gymnasieskolor t.ex, man ska undvika köpcentrum m.m samt unvika att träffa andra än familjen m.m . Men mer långsiktigt under pågående pandemi skulle fler sittplatser behövas generelt sett..
Bussförare på Nobina Trollhättan.

Utloggad Ersa

 • スクールバス運転手
 • Administrator
 • Medlem
 • *****
 • Antal inlägg: 5258
SV: Nobina 2304-2310 lämnar Borås
« Svar #2 skrivet: 10 november 2020, 22:36:47 PM »
Utvecklingen går väl snarare (trots coronan) att man från trafikhuvudmännens sida helt ignorerar att underentreprenörer, skolskjuts- och turistbussföretag ens finns. De blir varken kontaktade eller inbjudna till samtal, så deras bussar står stilla och säljs även dem till utlandet till slut, när det inte finns mera pengar att behålla dem. Medan de stora linjetrafikbolagen håller sig till att köra den trafik de har kontrakt på, och precis har folk och resurser till.

Utloggad John P

 • Medlem
 • ****
 • Antal inlägg: 226
SV: Nobina 2304-2310 lämnar Borås
« Svar #3 skrivet: 11 november 2020, 00:46:12 AM »
Tror, tyvärr, du har väldigt rätt Ersa. Det kanske hade varit något för media att granska, så kanske det blev lite fart på det hela.  Det finns / fanns  även nya bussar i Göteboerg som ska sättas i trafik i December, bl.a Mercedes Capa City, MAN lion City gas, en del av dessa kom redan under oktober och borde säkert kunnat satts i trafik tigare än december, en del har dock kommit i trafik redan vad jag förstått..När vi ändå är inne på Göteborg lär ju Nobina få en del bussar över där med när de slutar trafikera  Grön Express..
Bussförare på Nobina Trollhättan.