Författare Ämne: Grovt brott på buss – uppgifter om knivattack [Kiruna]  (läst 1060 gånger)

Utloggad Nico

  • Шумадинац
  • Administrator
  • Medlem
  • *****
  • Antal inlägg: 5301
SV: Grovt brott på buss – uppgifter om knivattack [Kiruna]
« Svar #15 skrivet: 17 juli 2020, 20:24:12 PM »
Nu är det inte du som ensam bestämmer forumets regler, och vad som inte får nämnas, Patrik. Det är väldigt tydligt att många inte förstår hur det är att bedriva och arbeta med en småskalig verksamhet i en fridfull mindre stad, men man når inte någon större förståelse av en sån öppningsformulering.

I övrigt var det bra formulerat, och hoppas att förklaringen nu är mer förståelig för de flesta här i forumet.

Personligen köper jag fortfarande inte detta då det inte var riktat mot busstrafikens personal eller motsvarande. Med samma motivering/logik så skulle man alltså tillfälligt ställa in all trafik på mindre orter om en enskild förare t.ex. råkade bevittna en riktig svår och otäck trafikolycka?!

Allt kan inte heller bara hänvisas till att det var ett mindre område/ort och en sån förklaring blir ganska krystad. Vill man så går det mesta att dissekera ned på individnivå. Även i storstadsområdena finns det t.ex. ganska små bussgarage och många andra verksamheter där alla känner alla, men inte stänger man ned samhällsviktig verksamhet i onödan. Speciellt inte om en inträffad händelse inte alls var riktad mot verksamheten i sig. Det viktiga är att ta hand om direkt berörd personal.

Det jag däremot kan tro är att tyvärr är denna typ av händelser alltför vanliga på vissa håll. Har väl varit 3-4 liknande händelser runt om i landet denna vecka. Det innebär att många av oss numera tyvärr blivit lite luttrade. I övrigt kan man nog samtidigt hävda att orsaken till att just detta blev så uppmärksammat är för att det är juli och nyhetstorka samt just då platsen och reaktionen. 
»Den stora anledningen till att människan går vilse i tankarna är att det är outforskat territorium.«

Alfred E. Neuman