Författare Ämne: Nya BYD till Nobina  (läst 1252 gånger)

Utloggad Mikael T Nilsson

  • Medlem
  • ****
  • Antal inlägg: 5881
SV: Nya BYD till Nobina
« Svar #15 skrivet: 01 maj 2020, 21:33:49 PM »
Hej,

Är det något linjenummer bestämt för denna linje, t ex i stomlinjeserie, t ex 170/171 eller blir det en 500-linje, t ex 519? Eller det kanske t o m blir linjenummer i SL:s spårtrafiksserier?
Vänliga hälsningar,

Mikael

Kontakta mig gärna om du önskar kopior av bilderna jag lägger ut på Bussnack i högre upplösning.

DL

  • Gäst
SV: Nya BYD till Nobina
« Svar #16 skrivet: 01 maj 2020, 22:07:12 PM »
Hur menar du då? Antar att bussen skulle lackas från början i någon lack - och om det nu blev mörkare blått eller samma blått som innan, eller rosa, eller orange - spelar det nån roll för kostnaden om SL blöder pengar?
Lacken var ju bestämd långt innan Corona uppfanns.

Eller menar du att man skulle spara pengar genom att inte lacka bussarna alls? Eller är den nuvarande blå färgen billigare än en mörkare nyans?

Sorry - men rätt dumt inlägg faktiskt.

Inte dumt alls. De flesta här verkar inte förstå det som vi vanliga trafikanter förstår. Att majoriteten inte bryr sig om massa extra lull eller vad bussen har för färg. Det är något som skribenter på olika bussforum tror.

SL borde helt klart göra som BVG i Berlin. Göra lackeringen så enkel som möjlig genom att göra bussarna helröda. Sen kan olika bokstäver framför linjenumret indikera olika linjetyper. Blåbussarna kan få ett M framför sig för Metrobuss ex.