Scania Citywide levereras nu till Berlin

Startat av LYR, 26 november 2014, 00:45:30 AM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

LYRNu har de första 70 av 156 beställda Scania Citywide ledbussar levererats till Berlins stadstrafik (BVG)

se länken: http://www.modellbus.info/ind14%20923.jpg

Personligen önskar jag också att någon modellproducent, exempelvis Rietze kommer att göra Scaniorna i modell
- och då följaktligen även göra dem i svenska färgsättningar...

/LYR

Nico

Rietze eller andra firmor är säkert intresserade ur en synvinkel, men de vill knappast ta risken på egen hand. Det handlar ju i dessa fall till istället stor del om hur villiga de inblandade företagen (i detta fall t.ex. då BVG och Scania) är att vara med och sponsra framtagningen av en eventuell modell?

Just att de inblandade företagen lägger en grundbeställning på reklammodeller är då det som i många fall är en grund till att s.k. Werbe-modelle ens tas fram. Här har då svenska företag och motsvarande varit rent ut sagt usla i många år. Lite trist då det annars kunde ha funnits mycket mer med svensk förlaga... i alla fall på lastbilssidan. På bussfronten hade det nog ändå varit glest med tanke på hur liten exporten var från Sverige vad avser svenskkarosserade fordon.

Vad gäller just reklammodeller så har SL nu på senare tid vaknat till en liten aning, men inte är det många andra företag som verkar vara intresserade. Var finns t.ex. Skånetrafiken eller Västtrafik? Här i Sverige är det normalt mera upp till enskilda hobbyhandlare att fungera som beställare och inte heller de har råd att ta så stora risker.
»Den stora anledningen till att människan går vilse i tankarna är att det är outforskat territorium.«

Alfred E. Neuman