Volvo B58-60 / Aabenraa

Startat av LYR, 16 augusti 2014, 17:07:24 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

LYR

På modellforum http://mo87.de/  visas bilder och lite fakta om den modell i skala 1:87 som nu finns tillgänglig.
/LYR

Jens Christesen

så fik jeg en pakke fra Danmark :D

10/1960 DSB Sønderborg,m 790/NL79035
00/1972 afmeldt

Fotos: 05. September 2014

BengaB40

Hej Jens! Verkligen en fin modell och vackert tagna fotos! Men om förlagan är en buss från 1960 så är Volvos typbeteckning B655! B58:orna kom 1966, var direkta efterföljare till B655/755. Aabenraa-karosserna kanske inte förändrades i princip under dessa år, skulle vara intressant få veta det! Som sagt en underskön modell!  Hälsn. BengaB40 

Lars-Håkan_E

Aa karosserna fanns i några olika likartade varianter där det var små skillnader mellan B658-B655 och B58 från -60 talet.

BengaB40

Hej! Tack för den upplysningen!  Hälsn. BengaB40

LYRHur man än väljer att försvenska denna DSB-buss till en SJ-variant, eller ha den i original...
- så kommer nu en ny upplaga.
/LYR

Nico

Var i Köpenhamn över helgen och passade då på att botanisera lite på fordonsmodellfronten. En av modellerna jag funderade på var just Heljans modell ovan, men då 399 DKK (vilket verkade vara enhetspriset i butik när jag kollade på några olika sidor) motsvarar runt 500 SEK så var jag lite tveksam. I synnerhet som bilderna inte visat någon i mitt tycke lockande modell utan plastlystern känns för markant.

När jag väl hade modellen framför mig live måste jag säga att jag blev lite besviken då mina intryck från bilderna till stor del bekräftades. Det plastiga intrycket var nästan ännu mera påtagligt i verkligheten än på bilderna. Visst är tryck, detaljer mm. fint utfört och modellen av en Aabenraa har ju inte funnits tidigare utan är nyframtagen vilket man får väga in. Icke desto mindre så är mycket är alldeles för förenklat för att vara en modell för så mycket pengar. Många panellinjer är enbart målade, fälgarna ser alldeles för simpla ut och att man inte ens målat/fyllt i strålkastarnas reflektorer gör att det ser ganska märkligt ut. Då modellen är förberedd för att byggas om och användas för Faller Car System gör även att undersidan (även om det i sig är egalt) i princip bara är en platt plastskiva.

De som gillar modellen är bara att gratulera, men själv valde jag att avstå då jag som sagt alltså inte tycker att modellen håller en klass som motsvarar det åsatta priset. Man får väl samtidigt hoppas att modellen ändå säljer och att Heljan kanske kommer med något vassare framöver. Själv fortsätter jag att vänta in Jecos CF:ar...  :P
»Den stora anledningen till att människan går vilse i tankarna är att det är outforskat territorium.«

Alfred E. Neuman