Välkommen till SvOf:s forum > Svenska Omnibusföreningens forum

Aktuella föreningsnyheter och SvOf-aktiviteter och evenemang

(1/4) > >>

admin:

Här kommer det framöver att fyllas på med information kring vad som görs på olika håll inom föreningen och denna tråd tar över från tråden "SvOf aktiviteter" som fanns på sidan Ordet är fritt.

Björn Forslund:
Hej alla!
Vår välbesökta tråd om SvOf-aktiviteter fortsätter här, för den andlöst väntande entusiastskaran!

I helgen var det kanonväder, men påsken till trots samlades några medlemmar för att provköra och flytta vår H3 (Volvo B10M/Säffle 1982).
Denna har varit lite okry och ännu inte diagnosticerats rätt. Det började förra året med ett kraftigt effektbortfall på återfärden efter en svensexakörning. Att passagerarna förmodligen var kraftlösa och trötta efter festandet är en sak, men bussen borde rimligtvis inte påverkas.
Det föreföll som om det inte kom fram tillräckligt med bränsle.
Första åtgärd blev byte av soppafilter. Bussen gick sedan fint ca 5 mil, men sedan återkom tröttheten. Håller man max 70 går det bra, men försöker man trycka ner gaspedalen ytterligare kroknar motorn. Det är lite till o från. Ibland går det bra ett tag.
Nästa försök blev körning med öppet tanklock. Om ventilationen sätts igen kan det bli vacuum i tanken, vilket gör att bränslet gradvis bromsas mer och mer.
Men inte heller detta hjälpte. Bussen går att köra, men i max 70.

Läsarna uppmanas komma med förslag. Dieselamöba? (Det sitter nya soppatankar i bussen) Trött matarpump? Otäthet med insugning av luft? Bussen startar dock snällt utan luftning även efter flera månaders stillastående.

/Björn

Björn Forslund:
Hoppsan.
Vi jobbar på att fixa så ni kan svara/fråga direkt i denna avdelning. En liten miss....

Tack för tips om felsökning via PM!

Bussföraren:
Varvar han ut obelastad när felet uppträder?

Staffan Sävenfjord:

--- Citat från: Björn Forslund skrivet 28 april 2011, 22:36:24 PM ---Hoppsan.
Vi jobbar på att fixa så ni kan svara/fråga direkt i denna avdelning. En liten miss....

Tack för tips om felsökning via PM!

--- Slut citat ---

Detta är fixat nu. Det går alltså fortsättningsvis svara på i trådar på denna tavla om de inte är låsta. Men det går inte att starta nya trådar på denna tavla för andra än moderatorerna.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion