Författare Ämne: Söndagsbild del 2  (läst 2002 gånger)

Utloggad Jona

  • Medlem
  • ****
  • Antal inlägg: 1583
    • Jona on the net
Söndagsbild del 2
« skrivet: 02 september 2007, 14:45:17 PM »
HEJ

Förra söndagen startade jag en ny bild-tråd som jag tänkte köra nu här ett tag framöver. Så länge intresse och bilder finns. Nu har jag tänkt lite mer och funderar på om jag inte ska försöka köra en Skelleftebuss varannan söndag och övriga bolag varannan söndag. Första bilden ut blev på Swebus 5049 så därför står Skelleftebuss på tur denna söndag. Normalt kommer jag inte och skriva en roman när jag visar denna bild. Men ibland så kan det bli så.

Bilderna är inte tagna en söndag, oftast inte i alla fall. Utan söndagsbild i rubriken betyder att jag visar den än söndag. Jämför med Staffans tråd "från skokartongen" där bilderna faktiskt inte är fotograferade utan endast förvarande.Nu hade jag hoppats att jag skulle kunna tagit fram vad Skråm betyder på Norrländska men det var inte så lät som jag trodde. På byns egna hemsida står det bara om bredband, inte vars byanamnet kommer ifrån. Någon annan kanske vet?

Bakom den röda huset till vänster om bussen ligger byns affär. Precis bortanför den korsar vägen en bäck och parallelt med den går vägen mellan Skellefte och Bastuträsk. Byn är inte så stor, drygt 200 hushåll som bor utspridda längs en mindre sjö med samma namn. Sjön kunde ses som bakrund på en av Krille tidigare visad bild i denna tråd http://www.omnibuss.se/forum/index.php?topic=3339.0

Varför kör bussen vänstertrafik då? För att fira morgondagens jubileum kanske? Nä svaret är enklare än så. 2 fotografer står på den vänster vägsida/dike och föraren är snäll och passerar oss med lite avstånd.

Kameran: Minolta 5000 AF.

Länk till del 1 http://www.omnibuss.se/forum/index.php?topic=3216.0

MVH Jona
MVH Filosofen Jona