Författare Ämne: Söndagsbild 96  (läst 1783 gånger)

Utloggad Jona

 • Medlem
 • ****
 • Antal inlägg: 1584
  • Jona on the net
Söndagsbild 96
« skrivet: 30 augusti 2009, 01:45:13 AM »
HEJ

26 Augusti fyllde Söndagsbild 2 år. Så vi firar detta 4 dagar sent med en comeback efter sommarens uppehåll. Närmaste tiden kommer det inte och komma en ny söndagstråd varje söndag utan mer troligt blir ungefär varannan eller dylikt.

Har inte haft tid och redigera några bilder, ingen lust heller, så därför saknas i stort sett alla bilder jag tagit 2009 på hemsidan. Så därför har jag redigerat ihop några bilder som jag kan visa för er denna söndag. Så mitt oredigerat bildarkiv är gediget och stort. Bra för då har man litegran och ösa ur för framtida söndagar.

Som dom flesta vet besökte jag och några andra Uppsala, men dom bilderna har jag inte påbörjat eller ens tänkt tanken och fixa ännu. Men istället kom jag på och göra några bilder från samma dag, då färden norrut hade startat. Vi är i alla fall kvar i landskapet Uppland och i Uppsala län.


Denna plats heter i tidtabellen Älvkarleby Kraftverk. Det ligger också alldeles intill också.


Karl den 13 bro med turbinhuset och utlopp.


Det visade sig att när vi var här var det någon typ av fallets dag och alla 3 dammar hade öppet och fårororna var fyllda med vatten.


Att bussen skulle köra över bron 2 gånger med någon minuts mellanrum det hade jag förstått efter att ha vänt mig till tidtabellen. Men att den flertalet minuter senare skulle komma 2 gånger till visste jag inte. Så denna extra bonusbild kunde jag inte av tidtabellen gissat jag skulle få på bild. Mycket trevligt.


Sedan for vi vidare och fick denna bild i Älvkarleby kommuns residensort och huvudort. Skutskär, samhället som har tåghållplatsen i Turkiet.

Som vanligt brukar jag gärna bjuda på information om t.ex området jag visar bilder från. Vill inte vara sämre idag, så här kommer citat från Wikipedia:

Älvkarleby, tätort i Älvkarleby kommun, Uppsala län. Plats för bland annat Älvkarleby kraftverk samt vattenlaboratorium, fiskerilaboratorium samt laxodling.

Genom orten flyter Dalälven och bildar här Älvkarleby-fallen. Den mycket vackert belägna ön Laxön finns det vacker natur och aktiviteter för såväl barn som vuxna. Världens enda sportfiskemuseum finnes också i orten.

Om kommunen Älvkarleby finns även denna intressanta information:

Älvkarleby är en av de få kommuner, vars yta inte påverkats av nittonhundratalets två landsomfattande kommunreformer i Sverige, utan omfattar fortfarande den socken som inrättades som borgerlig kommun när 1862 års kommunalförordningar trädde i kraft den 1 januari 1863.

Slut citat.

MVH Jona

Tidigare avsnitt: http://www.jonaryd.rondelen.se/doku/sammanstallning_sondagsbild_070904.html
MVH Filosofen Jona

Utloggad Camilla

 • Medlem
 • ****
 • Antal inlägg: 1220
 • Milla
SV: Söndagsbild 96
« Svar #1 skrivet: 30 augusti 2009, 01:55:05 AM »
Tack för fina bilder.
Jag tyckte bäst om bild två och tre

Utloggad Oskar A

 • Medlem
 • ****
 • Antal inlägg: 1803
  • Upplandsinfo
SV: Söndagsbild 96
« Svar #2 skrivet: 30 augusti 2009, 01:55:59 AM »
Mycket trevliga bilder som vanligt, Jona!
Besök gärna min hemsida

http://oskara.se/

RoTe

 • Gäst
SV: Söndagsbild 96
« Svar #3 skrivet: 30 augusti 2009, 11:09:38 AM »
Åh va fina bilder från min vardag!!  :) :)