Författare Ämne: Söndagsbild 91  (läst 1494 gånger)

Utloggad Jona

  • Medlem
  • ****
  • Antal inlägg: 1583
    • Jona on the net
Söndagsbild 91
« skrivet: 14 juni 2009, 00:31:14 AM »
HEJ

Idag var jag återigen sugen på och ställa in kalaset. Jobb och slit plus en svacka i intresset gör mig mindre sugen och motiverad.
Men bestämde mig för att fortsätta och köra vidare på det bildsvep jag visade förra veckan. Då besökte vi ju Sunderby Sjukhus. Idag tänkte jag bjuda på några bilder från Luleå och deras gata i centrum där alla stadbussar passerar. Nämligen Smedjegatan. Jag gjorde ett besök där i oktober förra året. Trotts att klockan var vid 11 tiden denna lördag så gjorde regn, mörka moln och solens frånvaro så att jag behövde använda iso 800. Detta gjorde vissa bilder något brusiga, men ändå, detta halvmörker gav ändå trevliga effekter med dom små ljuspunkter som fanns så jag tycker dom har en viss charm ändå.


Storgatan korsar här Smedjegatan, Storgatan är gågata med butiker och köpcentrum finns i huvudsak längs denna gata. Även om inte dom andra gatorna inte är utan butiker dom heller.


Huset i bakgrunden är Kulturens Hus. Wikipedia berättar:

Kulturens hus är namnet på den stora kulturanläggning som invigdes i Luleå, 2007. Anläggningen är 14 000 m² stor, och inrymmer stadsbibliotek, konsthall, stor och liten konsertsal, multifunktionella foajeer i tre plan samt kafé och restaurang. Huset ritades av Tirsén & ili Arkitekter med Hans Tirsén som ansvarig arkitekt.

Den stora konsertsalen inrymmer cirka 1 000 personer och i den lilla konsertsalen får upp till 300 personer plats. (/Slut citat)


Reklammen för 33 butiker i centrum är för köpcentrumet shopping. Det har även en egen hållplats på Skeppsbrogtan, men det ska jag berätta mer om i annan framtida tråd.


En hederlig gammal trotjänare är ute på rull denna lördag förmiddag.


Här står en annan av dom och lastar och reglerar tid vid centrumhållplatsen. Varför man kör hederliga gammla bussar när det inte borde vara bussbrist kan jag inte svara på. Har sett detta fenomen vid flera olika lördagar, att äldre klenoder rullar. Vet ej varför men jag har 2 mer eller mindre troliga teorier men detta är gissningar och ska inte ses som fakta!

Den ena är att man har så förarna får välja buss själv på lördagar ungefär som man i USA ofta har den så kallade casula friday. Alltså kom i dina favoritkläder. (PS menar komma till jobbet, inte komma på annat vis)
Men hur troligt lät detta?

Teori nummer 2 är att man låter gammal material rulla lördagar så hinner verkstaden med och serva dom andra bussarna under helgen. Men det faller litegran på att gamla bussarna även är ute och rullar vardagar under vintertabellen. (och höst, vår)

Men som sagt, detta var 2 teorier, ni med fakta, eller om ni själv vill framföra en gissning är välkommen med era teorier/faktauppgifter.


En Scania av den modell jag inte gillar till utseende, men som ändå är ganska vanligt förekommande står och lastar i centrum.


Denna skolåda är mer i min smak, fast då är åk-komforten i denna bussmodell inte den bästa. Skrammel, stötig och bullrig. Jag pratar alltså modellen, inte den speciella individen!

Detta var det jag tänkte bjuda på denna söndag. Får jag ork, tid, lust och så kanske jag ska börja redigera igenom mitt arkiv med lite nyare bilder, men det är en annan historia. Bilderna bör vara färdigredigerade och finnas online innan nästa midsommar. Fast jag specificerar inte vilket år jag avser..... Kanske innan nästa istid.....

MVH Jona

Sammanställningen: http://www.jonaryd.rondelen.se/doku/sammanstallning_sondagsbild_070904.html
MVH Filosofen Jona

Utloggad Jonas Strömblad

  • Medlem
  • ****
  • Antal inlägg: 1406
SV: Söndagsbild 91
« Svar #1 skrivet: 14 juni 2009, 10:35:32 AM »
Dina söndagsbilder är trevliga Jona! Och har du nu kommit upp i 91, är det inte så långt kvar till 200   ;)
Fortsätt gärna!
/J