Författare Ämne: Söndagsbild del 42  (läst 1690 gånger)

Utloggad Jona

  • Medlem
  • ****
  • Antal inlägg: 1583
    • Jona on the net
Söndagsbild del 42
« skrivet: 01 juni 2008, 00:33:41 AM »
HEJ

Igår (lördag) klättrade termometern förbi 20 grader och vidare. Ska tro att det var närmare 25 grader i solen här i norr idag. Vackert väder alltså. Därför tyckte jag det var passande och visa lite vardagliga bilder från Skellefte-trakten från i Februari. Då var det bra mycket kallare och något vitt pulver täckte marken.


Stensvedjan, det syns inte på bilden men bussen kör alltså på grusväg. Ett tidigare omdebatterat ämne som berör stadsbusslinjer som trafikerar grusväg. Området är ett lugnt lummigt lantligt område strax väster om Sjungande dalen som ligger i några få kilometer väster om Skellefteå centrum.  Just här så finns dom få husen utspridda längs grusvägen. På ena sidan vägen finns skog medan den andra sidan, den sida jag står på när jag fotar sluttar kraftigt ner mot Klintforsån. En å som även tidigare beskrivits i en söndagsbildtråd. (del6)

Det går 2 turer vid 7 tiden på morgonen vardag efter dom så går det en tur var 120 min 9 - 17 vardag och 9 till 13 lördag. Så totala antalet turer hit är 7 på vardag och 3 på lördag.


Nu hoppar vi ner till Kanalgatan som korsar centrala Skellefteå där ni får en bildserie på buss 59. Före och efter avgång. På bilden ser man hur det står 5 bussar och lastar vid torget. Linje 6 + 2 + 3 + 14 och slutligen 7.
Detta bör betyda att bilden är fotograferad inför avgång 11:45 från Skellefteå eftersom ingen linje 5 eller 89 står framför bussen på linje 6.

På bilden ser man också den livliga trafiken med fotnötter, äsch menar fotgängare som rör sig fram på trottoarerna längs gatan. Eller livlig och livlig, dom är tillräckligt många för att det alltid, eller nästan alltid ska vara någon som kommer i vägen mellan motiv och kamera. Fast i detta fall tyckte jag bilden blev lite mer livfull eftersom fotgängarna liksom inte är i vägen utan ett naturligt inslag.


Vill du veta mer om Kanalgatans historia så har jag skrivit om den tidigare. Vill du friska upp minnet så leta åt del 30.

Sammanställning: http://www.jonaryd.rondelen.se/doku/sammanstallning_sondagsbild_070904.html

MVH Jona
MVH Filosofen Jona

Utloggad Jacob med C

  • Medlem
  • ****
  • Antal inlägg: 1222
    • Bussbilder.com
SV: Söndagsbild del 42
« Svar #1 skrivet: 05 juni 2008, 12:15:55 PM »
Skönt med vinterbilder i sommarvärmen.
Besök min hemsida för bilder från Norrland http://www.bussbilder.com . Över 2100 bilder.


Dammtussar kan vara ett bevis på att någon gjort något roligare!