Bilar vid Djurgårdsslätten 1977

Startat av Nico, 06 februari 2022, 14:18:29 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Nico

Denna OT-tråd har knoppats av från tråden "SL H32 4164"

Citat från: zjbusTack för ditt trevliga foto med en Büssing och annat i omgivningen, bilar: 145:a, Amazon, Bubbla och en Passat är det väl som står efter den vita utlandsregistrerade som kanske är en Fiat 127? m.fl. extra + för telefonkioskerna som ju försvann efter mobilernas introduktion.

Håller med om att det är en trevlig bild. Sedan lite OT, men det vita bilen ser ut som en Fiat 126... eller kanske troligare en licensbyggd Polski Fiat 126p givet att den ser ut att ha de dåtida svarta polska reg.skyltarna.
»Den stora anledningen till att människan går vilse i tankarna är att det är outforskat territorium.«

Alfred E. Neuman

zjbus

Du har rätt, 127:an såg inte riktigt ut så och den var inte så liten, en Fiat 126 kunde man ju i princip ställa på tvären i en ficka.

Ersa

Fiat 126 hade svansmotor, och hade därför de luftintag man ser på bilden ovan. Fiat 127 var en mer ordinär bil med frontmotor från 900 cc.
Sovjetiska VAZ (idag ryska AvtoVAZ) byggde dessutom ett flertal modeller av bilmärket Lada baserade på Fiat 124.

Om någon blir så nostalgisk av de orangea telefonkioskerna till vänster i bild, att man vill ha en egen trädgården, så kan man idag köpa en egen nytillverkad. De tillverkas på beställning av Sättraby Verkstads AB mellan Rimbo och Edsbro.
https://www.telefonkiosken.nu/