Huvudmeny

Hemsökt del av E4:an?

Startat av Niklas Bygdestam, 24 december 2016, 01:42:05 AM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Niklas Bygdestam

Uppenbart är det vissa som tror att E4:an strax norr om Gävle skulle vara hemsökt av övernaturliga väsen. Det intressanta är att det finns folk som tror på detta på fullt allvar. Se länk:

http://www.arbetarbladet.se/gastrikland/gavle/vattar-anklagas-for-mystiska-olyckor-pa-e4
Jag är växelvis boende i Uppsala och i Belgrad. Granskar därför fordon, trafik och infrastruktur ur två länders perspektiv.

David M

Förr i världen, innan motorvägen byggdes genom norra Uppland, var det Vendelsvarv vid gränsen mellan Uppsala/Tierps kommuner det gick berättelser om på E4:an. Där fanns en medeltida avrättningsplats som det sas att man om man körde där vid midnatt kunde se de huvudlösa gå omkring uppe på vägen. Någon som vet om det fortfarande spökar nu när inte E4:an går där längre?

Ersa

Citat från: Niklas Bygdestam skrivet 24 december 2016, 01:42:05 AM
Det intressanta är att det finns folk som tror på detta på fullt allvar.

I över 1000 år har majoriteten av befolkningen i detta land regelbundet "på allvar" trott på andra övernaturliga historier som härstammar från dagens Israel, utan att någon reagerat på att det är speciellt märkvärdigt. Så inte tycker jag att det är så konstigt att vår egen gamla folktro lever kvar än idag.
Dessutom har många andra stora religioner i högteknologiska moderna samhällen som shintoismen i Japan, samt olika urbefolkningars religioner, såsom ainu, indianer, inuiter, aboriginer och många andra ursprungsbefolkningars naturreligioner många likheter med folktron på tomtar och vättar.