Huvudmeny

Senaste inlägg

#1
Bussnack / SV: Sandvikens vätgasbussar
Senaste inlägg av Bussmicke - Idag kl. 20:32:17 PM
Ha ha ha, så pinsamt detta...

/Bussmicke
www.bussmicke.se

#2
Bussnack / SV: Sandvikens vätgasbussar
Senaste inlägg av Ulf Berlin - Idag kl. 20:05:15 PM
Enligt en insatt så finns den enda tankningsmöjligheten för dessa på Arlanda(!),så det lär nog dröja.../Ulf
#3
Bussnack / SV: Sandvikens vätgasbussar
Senaste inlägg av Trst - Idag kl. 16:02:11 PM
Ok, tack för svar! Det är ett intressant projekt tycker jag. Undrar när de kan komma att sättas i reguljär trafik.
#4
Vägforum / SV: Ras på E6
Senaste inlägg av Walter - Idag kl. 13:44:09 PM
https://www.expressen.se/nyheter/slukhal-pa-e6-vagen-avstangd/

I denna artikel syns en Scania med hela fronten intryckt och som är i det raserade området.
#5
Vägforum / SV: Ras på E6
Senaste inlägg av S Svensson - Idag kl. 11:10:01 AM
https://www.gp.se/nyheter/storg%C3%B6teborg/skred-p%C3%A5-e6-i-stenungsund-flera-fordon-k%C3%B6rde-ner-i-rasmassorna-1.110594514

GP TV sände ett reportage om det hela.

Sedan till omledningar. Radiosändningar börjar nu rekommendera att köra över Trollhättan. Jag tar för givet att folk funderar på hur de skall komma fram. Men genomgående trafik bör köra över Trollhättan (dvs strax söder om Öxnered) väg 45 samt åka väg 44 till Uddevalla. Märk att följa vägvisare då man kör av väg 45 för att köra till Brålanda (väg 45) medan väg 44 är "raka vägen".
Ett annat alternativ  som personbilar kan köra är via Varekil och Henån och sedan svänga av till Bokenäs (fvb Finnsbo-Skår färja) eller till Torp. Denna väg är förberedd som omledning vid problem i Munkedal.
SVT fråga reportern varför man bygger något i rasområde. Vad gäller järnvägen Trollhättan-Göteborg fanns ett alternativ till nybyggnad Älvängen-Gråbo. Vi har tidigare diskuterat genomfarten av väg 45 i Göta resp Torpabron. Man kan ta av i Lilla Edet om man skall till Ljungskile (även fd väg 2)

Trafikverkets Bengt Olsson sade i SVT att ombyggnad i Stenungsund kan ta lång tid.

Ras har hänt tidigare. Mest känt är området kring nuvarande Eka i Bohus. Detta är byggt på gamla rasmassor i ett ras som inträffat i tidig tid och som fick mycket omfattande konsekvenser. Bla var Göteborg skulle ligga.

När en led på Hisingen byggdes skulle det bli vägportar som vägde en del. Då togs annat material fram som innebar att lera togs bort och belastningen skulle bli samma med vägport som den tigiare belastningen för jorden.
Slukhål som det talas om kanske inte är riktigt korrekt (?). Det som inträffat i Stenungsund är jordskred.

Vi följer det hela och det kan komma ändringar och förhoppningsvis komma en del ytterligare material.

https://trafiken.nu/goteborg/vag-44-uddevallavanersborg/
#6
Bussnack / SV: Sandvikens vätgasbussar
Senaste inlägg av Peter Öden - Idag kl. 09:51:18 AM
Hej !

Båda två står regade på Transdev Nord AB, Västerås.

Mvh Peter Ö
#7
Vägforum / SV: Ras på E6
Senaste inlägg av toddetoddelito - Idag kl. 08:36:02 AM
Citat från: S Svensson skrivet Idag kl. 07:48:07 AMExakt hur trafiken skall ledas om vet jag inte. Fordon som skall till Uddevalla från Kungälv och mot Göteborg kan lämpligen ta väg 45 till Öxnered och sedan väg 44. Lokal väg kanske kan ta sig igenom Stenungsund och åka mot Ödsmål-Svenshögen.

Ur DN:

Citat från: DNTrafikverket meddelar att trafiken leds om via väg 650 i bägge riktningarna, efter raset strax norr om Stenungsundsmotet. Vägen är avstängd vid Spekeröd i norrgående riktning och vid Lyckornamotet i södergående.
#8
Vägforum / SV: Ras på E6
Senaste inlägg av Walter - Idag kl. 08:05:44 AM
Bussen ska vara i det drabbade området och är enligt uppgifter från västtrafik en buss för planerad tågersättning som var på tomkörning.

Den är i hålet och inte uppställd. På drönarbilder syns en VT blå buss mitt i området.
#9
Vägforum / Ras på E6
Senaste inlägg av S Svensson - Idag kl. 07:48:07 AM
I morse 23 september rasade E6(gamla och nya) i Stenungsund. Det är så kallade slukhål som bildats. Dvs vägen har rasat helt och några bilar följde med. Platsen är där gamla vägen går till Ljungskile och den nya går mot Svenshögen.
Om det är någon buss inblandad vet jag inte. Tror inte detta. De första observationerna säger detta men i en radiosändning är det så att den buss som syns ställdes på tvären för att inte bilar skall rasa in i hålet.
Slukhål är plötsliga hål i väg eller terräng som rasar. Mera vanligt är att en väg eller t ex en busshållplats är asfalterad. Under asfalten finns,eller rättare sagt fanns sand som spolas bort under asfalten. I fallet med Stenungsund är det byggnader som byggts i närheten av vägen som gjort att hela området blivit instabilt.
Exakt hur trafiken skall ledas om vet jag inte. Fordon som skall till Uddevalla från Kungälv och mot Göteborg kan lämpligen ta väg 45 till Öxnered och sedan väg 44. Lokal väg kanske kan ta sig igenom Stenungsund och åka mot Ödsmål-Svenshögen.

https://www.bohuslaningen.se/
#10
Bussnack / SV: Sandvikens vätgasbussar
Senaste inlägg av AO - 22 september 2023, 23:58:46 PM
Vet inte mer än att de båda står uppställda på X-trafiks depå i Gävle (som Vy och snart även Transdev kommer använda sig av). Bussarna är ju om jag förstår det rätt inte ägda av Transdev utan är ägda av Region Gävleborg.
Såg bilder på att en av dem var ute på en körning till Söderhamn för ett par veckor sen.