Allmänna bussforum > Busstrafik

Hornsbergsgaraget snart ett minne blott.

(1/1)

Peter Rost:
Ingen nyhet i och för sig. :)

https://www.mitti.se/nyheter/snart-ska-bussdepan-jamnas-med-marken-for-890-nya-bostader/repuds!ajnMG1Xn42XnHNBAjPFNWQ/?fbclid=IwAR3DTiob6nD4wdt8fwawlySNdfYISVuLxvtAve_gUK9TD332AhFzANJcQco

//Peter

Nico:
Tycker det är så trist med den svenska historielösheten. Istället för att behålla gamla byggnader, och bara låta dem få en annan funktion, så jämnar man hellre allt med marken.

Hallarna i Hornsberg kunde ha fungerat som t.ex. idrottshallar. Platser där man bl.a. kan spela/träna fotboll under tak är inte många och det även flera andra funktioner man kunde få till...

Ersa:
Samma sak med Roslags Näsby gamla stationshus. Hade varit kul om det fått stå kvar och blivit ett kafé eller en mindre restaurang, intill den nya stationen. Istället för den grushög som den blev till istället.
När man reser utomlands och ser hur de blandar gammalt renoverat med nybyggen precis intill, skäms man över hur dåliga vi ofta är på sånt här hemma.

Att bygga en modern idrottshall inuti en hall i Hornsberg hade ju varit häftigt. I Uppsala blev det ju bra att varken gamla stationshuset eller godsmagasinet rivits, utan just precis renoverats. Likaså blev Dieselverkstaden i Nacka ett riktigt lyckat renoveringsprojekt.

Navigering

[0] Meddelandeindex

Gå till fullversion