Från min skokartong, del 309: Två blivande SvOf-are

Startat av Staffan Sävenfjord, 21 mars 2008, 21:28:49 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Staffan Sävenfjord

Så har det då blivit en lämplig avdelning för att fortsätta visa bilder från skokartongen. I dag blir det från en SvOf-utfärd till Tidö slott och Eskilstuna. Utfärden slutade med ett besök hos SLT, där den trevlige och synnerligen humoristiske trafikledaren tog farväl oss med orden: "Tack för att ni kom! Det är alltid trevlig att träffa konstiga människor".
Bussen ägdes vid fototillfället av Lasse Widfond, trafikledare vid Wasatrafik, men den liksom släpet finns numera i SvOf:s samlingar.Jag bloggar också http://savenfjord.blogspot.com/. Mina bussbilder finns på http://staffansbussbilder.blogspot.se/ (uppdateras så gott som dagligen med nya bilder)

Peter Rost

När  togs  7028  ur  SL-trafik?  Min  notering  är  1981, men  är  inte  helt  säker.

/Peter

Staffan Sävenfjord

#2
Citat från: Peter Rost skrivet 21 mars 2008, 21:44:13 PM
När  togs  7028  ur  SL-trafik?  Min  notering  är  1981, men  är  inte  helt  säker.

/Peter

Det borde ha varit före 1981 eftersom den inte finns med i SvOf-boken, som är daterad 1/1 1981. Men det borde ha varit 1980, för jag vill minnas att det var 1981 eller 1982 som Lasse köpte den.
Fast den fick faktiskt en chans till hos SL eftersom den ibland fick hoppa in på SL linje 810 under resten av 1980-talet. Det här var premiärturen men det blev rätt många efter det. Observera dekalen i fönstret "Kör för Wasatrafik". Det var omnibusägaren själv som körde den här dagen. Hans högerhand skymtar till höger i bilden. Det var också han som ringde och tipsade om evenemanget. Premiär för mig i SL H63 7028/SvOf 28. Det har blivit några gånger sedan dess. Jag tror att bussen också fick ett inofficiellt nummer hos Wasatrafik. Möjligen någon som vet vilket. Bussen övertogs för övrigt sedan hos Wasatrafik och hamnade därmed hos Swebus som museibuss.
Jag bloggar också http://savenfjord.blogspot.com/. Mina bussbilder finns på http://staffansbussbilder.blogspot.se/ (uppdateras så gott som dagligen med nya bilder)

christian berg

Enligt de uppgifter jag har slopades 7028 i augusti 1980. Samtidigt slopades 7027 som också såldes. 7027 användes 1982 för en Svof eller SS-utfärd till Värmdö. Vet ej vad som hände med vagnen sedan, men den fanns kvar i CBR för något år sedan.

Christian B

Ersa

Alltid trevligt att se SvOF:s pärla visas upp.  :)

Jag tänkte själv bidra med en länk till några reprisbilder på samma individ, men just för tillfället verkar den kommunala bredbandsservern ligga nere så risk för krånglande bilder föreligger (som synes min avatar). Men förhoppningsvis ordnar det till sig.
http://www.omnibuss.se/forum/index.php?topic=8844.0

john

7027 står på en villa tomt ute på Ingarö i ett bedrövligt husbuss-skick men fortfarande i orinalfärg och orginaldestrulle i fronten.

John.