Förslag till ny tråd

Startat av zjbus, 18 februari 2024, 16:13:53 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

zjbus

Nu tenderar större delen av Ordet är fritt tråden att handla om tåg och andra spårbundna fordon, förslagsvis kan man starta en separat spårtråd för att frigöra utrymme i denna till mer omväxlande innehåll om man inte vill använda sparvagssallskapet.se

Nico

Svarar i denna fråga som privat forumdeltagare, men som mångårig Svof-medlem (om än en ganska usel sådan vad gäller deltagande) tillika moderator här sedan 2008 så har jag sett en del under åren som jag inte tror föreningen vill bli förknippad med. Tanken med en forumtavla som »Ordet är fritt« är att forumets medlemmar vid behov ska kunna ta ut svängarna lite kring relaterade ämnen. Sådant som har viss beröring med det som föreningsforumet Bussnack kopplar till är i sig ok (så länge det inte bryter mot forumets regler), om än att det inte finns något tydligt angivet om vad som kan diskuteras utan det är frihet under ansvar. Tänker då på sådant som rör andra teknikområden (typ, spår, flyg, sjö, andra vägfordon) osv. är frågor som kan vara allmänt intressanta. T.ex. att visa bilder på ett tunneltåg, en lastbil, en färja osv. är alltid mycket uppskattat liksom viss diskussion kring sådant.

Däremot är det ju inte tänkt att en tavla som »Ordet är fritt« på Bussnack ska fungera som en ersättning för t.ex.  Postvagnen, SS forum eller annat med separata trådar/tavlor om spårtrafik eller med långa debatter som blivit portade på andra forum. Jämför med då vi för ett antal år sedan mer eller mindre blev ett lastbilsforum och där många deltagare gav blanka f-n i bussar och dessutom betedde sig väldigt otrevligt mot Svof:s funktionärer. Det slutade med att vi blev tvungna att knoppa av den delen och överlåta den till ett vänligt sinnat lastbilsforum. Tavlan ifråga är inte heller till för evighetsdiskussioner om annat ovidkommande, som t.ex. de fleråriga bautatrådarna om "Militär teknik och Ukrainakriget" samt "Inför ryssarnas invasion (2022)" på SS forum. Personligen ser jag sådana trådar som skräckexempel och i synnerhet på ett teknik- och eller föreningsforum hör det definitivt inte hemma. Vill man diskutera bredare så finns det andra och bättre forum för, bl.a. Flashback. Där hör även sådana ämnen som tangerar politik, ekonomi, religion och annat [för ett teknikforum ganska ovidkommande frågor] mera hemma.

Har sett andra forum där man under »Ordet är fritt« tydligt och klart har angett att det som kan tas upp på tavlan måste ha koppling till forumets huvudinriktning på något vis. I alla fall att det ska beröra teknikintresse, hobbyutövande eller annat motsvarande. Här på Snacket har det inte känts som att det funnits behov av att ange sådant så tydligt. Vill man dock sedan att något ska förändras på Bussnack, t.ex. då ändra inriktning på »Ordet är fritt«, så är den bästa metoden att som medlem skriva en motion om detta till Svof:s årstämma.

»Den stora anledningen till att människan går vilse i tankarna är att det är outforskat territorium.«

Alfred E. Neuman