Busshistoriska forum > Bussar/bussbilder/ämnen äldre än 30 år

Visby för 30 år sedan

<< < (5/5)

zjbus:
Denna SKV f.d. SJ 0253 finns kvar hos Föreningen Gotlandståget Visby men har varit avställd sedan 1987, endast tre brukare sedan 1964 källa: Transportstyrelsen
http://forening.gotlandstaget.se/vagn/coj741.htm

Ulf Berlin:
Jo,men detta är ju inte samma busstyp som vi pratar om ovan.../Ulf

zjbus:
Till att börja med vad menar du med busstyp? Fabrikat, kaross, enkelaxlad/boggi/ledbuss eller kanske något helt annat?  Självklart finns det en hel del skillnader på en Volvo Hägglund & Söner från 1971 och en Volvo SKV från 1964 om du nu tycker att man strikt ska samtala om just den modellen som tråden inleddes med. Jag såg andra likheter som Visby med äldre trevliga SJ Bussar men även SJ kärror/släp där kanske detta kunde bidra med att reda ut vilka kärror som var stationerade i Visby.

Resenären:
Jag tycker hela RKM-design snurren är rätt fånig. Varför alla dessa olika regler mellan myndigheter. Sätt samma regler i hela landet och låt entreprenörerna ha sin färg. Färg och ålder på bussarna är troligen inte avgörande för en god kund/medborgar/brukar-upplevelse

Nico:
Till viss del handlar dekorer om igenkänningsfaktorn. T.ex. är det viktigt att människor med mera begränsad syn kan känna igen/skilja mellan en buss och en postlastbil. I detta finns bl.a. olika krav på tillgänglighet.

Det innebär även att entreprenörernas egna färger ofta inte är det bästa... Speciellt som vissa entreprenörer har färger som kanske ser snygga ut i en PowerPoint, men fungerar sämre i solljus. Framförallt för att många företag gillar vitt samt till det en avvikande, men ljus grundfärg, vilket ofta ger en usel kontrastverkan. Det är t.ex. inte lätt att se om något är vitt eller ljusgult när solen gassar.... och i mörkret är alla katter grå.

Däremot är det kanske inte nödvändigt att ha egna dekorer utan där skulle man kanske kunna enas om en gemensam för hela landet.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[*] Föregående sida

Gå till fullversion