Ändringar i busstrafiken i Tyresö/Haninge

Startat av elliot, 24 februari 2023, 10:46:31 AM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.


Fredde

För SL?
Jag skulle nog säga att man även bör väga in hur avtalet ser ut med Nobina.
Vissa avtal har tyngdpunkten på antal betalande samt väldigt stort eget "svängutrymme" för att ändra i tidtabellen.

Maven

Det verkar vara fullt rimliga neddragningar i högtrafik för att anpassa trafiken till hur resandet minskat efter pandemin. Anledningen att det inte gjordes till december gissar jag är att man ville hinna utvärdera några månader av hösten också för att se hur resandet återhämtat sig.
Att resandet efter pandemin återhämtat sig mer i mellantrafik, kvällar och helger, än i de tidigare topparna, bör vara goda nyheter för alla i branschen, både resenärer, trafikhuvudmän, trafikföretag och förare, eftersom det bör innebära en trafik som är billigare att producera per utbudskilometer, med mindre behov av delade tjänster för att få heltidsgrupper.


Däremot så har ju SL i flera år fått en hel del kritik från kommunpolitikerna för att försämringar inte remissats, eller ens kommunicerats till dem. Dessa neddragningar har väl inte heller varit uppe i Trafiknämnden? Å andra sidan så är det ju Trafiknämnden som beslutat om avtalsformen som Tyresöavtalet har, där entreprenören har större frihet i detaljplaneringen. Den nya landstingsmajoriteten har ju i alla fall utlovat utökad politisk styrning av trafikplaneringen.