Busshistoriska forum > Bussar/bussbilder/ämnen äldre än 30 år

"Körspec" annu dazumal

(1/1)

Greger Larsson:
Bättre förr?

Staffan Sävenfjord:

--- Citat från: Lars Ödlund skrivet 24 mars 2008, 21:36:47 PM ---48 timmarsvecka ja.

Specen från Revsund jag visade igår innebar arbete 6 dagar v 1 och 5 dagar v 2 för att nå upp till 40 timmar.

--- Slut citat ---

Det där med en timme för kundbeställningar och en halvtimme för att hämta spritpaket gillade jag. Den första timmen torde föraren fått det ganska stressigt med att springa runt till systemet, apoteket, skräddaren och sjukvårdsaffären för att hinna med alla beställningar. Hur var det nu: gick han till frisören och klippte sig åt Johansson i Småtjärn också?  :D

Greger Larsson:
Jo, antagligen.. Jag tycker också att det var rätt häftigt med en timme arbetstid avsatt för kundbeställningar så (relativt) sent som 1970. Undras hur bussbolaget fick betalt?

/GL

Staffan Sävenfjord:

--- Citat från: Greger Larsson skrivet 24 mars 2008, 22:40:50 PM ---Jo, antagligen.. Jag tycker också att det var rätt häftigt med en timme arbetstid avsatt för kundbeställningar så (relativt) sent som 1970. Undras hur bussbolaget fick betalt?

/GL

--- Slut citat ---

Sannolikt bjöd bussbolaget på den servicen. I och för sig fanns väl en möjlighet att ta extra betalt för varje ärende, men det fanns säkert många som försökte komma undan ("Jo du, Viklund, du kan väl köpa mig en liter och ett 30-pack så hjälper jag dig att mura på lördag"). 

yngrot:
Det känns ju ändå som det var bättre arbetstid 1970 passet ser ju hyfsat ut inget delat.

Navigering

[0] Meddelandeindex

Gå till fullversion