Busshistoriska forum > Bussar/bussbilder/ämnen äldre än 30 år

Från min skokartong del 311: En buss blir till i Säffle

(1/1)

Staffan Sävenfjord:
Lite annorlunda bussbilder i dag ur skokartongen. Är det detta som kallas bussporr? Av folksamlingen på första bilden att döma är bilderna tagna vid en SvOf-utfärd.
Det här studiebesöket vid Säffle hade en intressant förhistoria.Vid en tidigare SvOf-utfärd rastade man nämligen på parkeringsplatsen utanför karosserifabriken. När man stannat och fått fram kaffet och de kända Bengtssonska tekakorna kom en glad hund och förenade sig med sällskapet. Strax bakom kom hundens husse, som visade sig vara fabrikens produktionschef. När han fått klart för sig att det inte var vilka galningar som helst utan SvOf-are inbjöd han på stående fot till studiebesök i fabriken. Dock medgav tiden inte sådant just då utan det bestämdes att det skulle göras senare. Och därvid togs dessa bilder. Mannen med den ljusa luggen närmast karossens bakparti har sedan blivit ett känt namn i bussbranschen.


Mr G:
Vad blev det då? Kan ju vara intressant att få veta resultatet också och inte bara se själva tillverkningsfasen.

Staffan Sävenfjord:

--- Citat från: Mr G skrivet 24 mars 2008, 21:39:42 PM ---Vad blev det då? Kan ju vara intressant att få veta resultatet också och inte bara se själva tillverkningsfasen.

--- Slut citat ---

Det blidde en buss med Säffle-kaross. Massor med bilder med sådana har visats här i forumet. Även sådana från 1983. Jag tror till och med att någon i min diaserie var just av samma modell.
Studiebesöket varade inte så länge att vi hann se bussen bli färdigbyggd.

Björn Forslund:
Kanske något liknande SvOf:s H3 6332? Den mötte dagens ljus på samma fabrik detta år.

Staffan Sävenfjord:

--- Citat från: Björn Forslund skrivet 25 mars 2008, 11:43:48 AM ---Kanske något liknande SvOf:s H3 6332? Den mötte dagens ljus på samma fabrik detta år.

--- Slut citat ---

Nja, 6332 blev klar 1982.
Man höll vid tillfället på att bygga bussar till Länsbussarna i Örebro så jag skulle sätta en slant på att detta är någon sådan i spannet 496-501. Sannolikt någon av de senare i denna serie eftersom 495 stod utanför färdigbyggd. 

Navigering

[0] Meddelandeindex

Gå till fullversion