Allmänna bussforum > Busstrafik

Utländsk pojke portad på buss

(1/2) > >>

Ersa:
VK: Den utländske pojken nekades vid flera tillfällen att åka med skolbussen, enligt uppgift på grund av sitt ursprung. Mamman tvingades varje gång skjutsa honom till skolan, en sträcka på flera mil. Nu har en anmälan gjorts till Diskrimineringsombudsmannen.
http://www.vk.se/Article.jsp?article=177414

"Avvisad pga ursprung dvs rasism" säger ena parten
"Avvisad pga skadegörelse och ofredande av resenärer/chaufförer" säger den andra parten.
Som vanligt är kommentarerna intressanta.

Jonas M. Bobjörk:
Det är ett växande problem.
Att när man säger till någon med utländsk bakgrund så är det rasism.
Sen kan en person av utländsk bakgrund säga saker som verkligen är rasistiska, men då ska man "tåla lite".

yngrot:
Det är nog säkert så att grabben inte uppfört sig och då tål han inte att bli tillsagd. Detta är tyvärr för vanligt i dag. Inte är man rasist för att man gör sitt jobb. Fanns ett liknande fall utanför Borås nyligen grabben misskötte sig "glömmde" sitt kort varje dag men när en bussförare satte stopp för det vart det ett himmla liv och bussföraren var rasist.....man blir så trött.

Magnus_J:

--- Citat från: yngrot skrivet 29 mars 2008, 16:30:49 PM ---Det är nog säkert så att grabben inte uppfört sig och då tål han inte att bli tillsagd. Detta är tyvärr för vanligt i dag. Inte är man rasist för att man gör sitt jobb. Fanns ett liknande fall utanför Borås nyligen grabben misskötte sig "glömmde" sitt kort varje dag men när en bussförare satte stopp för det vart det ett himmla liv och bussföraren var rasist.....man blir så trött.

--- Slut citat ---

läs kommentarerna till artikeln.

Marcus Li:
Hmm... Mycket konstig rubrik. Utländsk pojke? Trodde det handlade om en turist eller nåt. Är det inte bättre att skriva " med invandrar- eller utländsk bakgrund". För den som inte är lika politiskt korekt kan man ju skriva invandrare.   

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion