Buss-Snack

Övriga forum => Vägforum => Ämnet startat av: Transdev-tan skrivet 27 oktober 2019, 08:27:49 AM

Titel: Bro Ekerö - Slagsta
Skrivet av: Transdev-tan skrivet 27 oktober 2019, 08:27:49 AM
Vad om man bygger en bro som ska ersätta Ekeröleden?
Titel: SV: Bro Ekerö - Slagsta
Skrivet av: Nico skrivet 27 oktober 2019, 12:37:21 PM
Vad om man bygger en bro som ska ersätta Ekeröleden?

Med tanke på att man i nuläget redan bygger på Förbifart Stockholm så skulle det vara svårt att motivera en bro mellan Slagsta (eller annan plats på Botkyrka-sidan) och någon ospecificerad punkt på Ekerö-sidan. Nyttan skulle även vara väldigt begränsad. Det är väl främst de som bor bortom (väster om) Träkvista som skulle få en kortare resa. Kommer man däremot t.ex. från Färentuna, eller t.o.m. centrala Ekerö, så skulle det sannolikt ändå gå snabbare att åka över Lovön och Förbifarten.

Det skulle oxå ta tid att trolla fram en bro. Även om Förbifarten nu blir försenad skulle en eventuell bro, och förutsatt att man fick till beslut, finansiering och projektering, sannolikt inte kunna färdigställas före 2035. Dels just för att behovet i nuläget är lågt, men även för att det pågår så många viktigare/större projekt i Mälardalsområdet. Det senare innebär även att det är brist på allt från finansiering vidare till projektledare, byggnadsarbetare och annat.
Titel: SV: Bro Ekerö - Slagsta
Skrivet av: Bengt Larsson skrivet 14 december 2019, 12:26:10 PM
Vad om man bygger en bro som ska ersätta Ekeröleden?

Jag antar att den ska läggas ned när Förbifart Stockholm öppnas, eftersom den senare går rätt nära färjeleden och har avfart på Ekerö.
Så i princip håller man på att bygga en tunnel som ska ersätta Ekeröleden.
Titel: SV: Bro Ekerö - Slagsta
Skrivet av: Nico skrivet 14 december 2019, 13:14:29 PM
Inget är väl hugget i sten, men sannolikt så lär denna färjeförbindelse upphöra när Förbifart Stockholm är klar. Speciellt som färjeförbindelsen, mig veterligt, i huvudsak bekostas av Ekerö kommun som då köper tjänsten av Trafikverkets färjerederi.