Buss-Snack

Övriga forum => Vägfordonsmodeller => Ämnet startat av: Jens Christesen skrivet 19 april 2020, 16:45:40 PM

Titel: Bussmodell Bergkvarabuss / Lund Stadsbuss
Skrivet av: Jens Christesen skrivet 19 april 2020, 16:45:40 PM
Jeg fik ny modell i sidste uge:

Rietze
Bergkvarabuss / Lund Stadsbuss
(https://abload.de/img/12bk1s.jpg) (https://abload.de/image.php?img=12bk1s.jpg)
Titel: SV: Bussmodell Bergkvarabuss / Lund Stadsbuss
Skrivet av: Nico skrivet 23 april 2020, 16:44:49 PM
Trevligt med lite nya släpp och att du kan öka på samlingen. Tampongtrycken blir bara bättre och bättre för varje år som går. Nu lyckas man ju även trycka sådant smått som t.o.m. handikappdekalerna mm. vid framdörren bra och synligt trots att de i skala 1:87 bara är någon mm stora. Undrar om även detta stämmer med originalet... för då har Bergkvara nog tejpat dekalerna på fel plats enligt de direktiv som finns. Vill ha det till att de ska sitta omedelbart till höger om framdörren.

Det är sedan oxå kul med alltfler modeller med svensk förebild... även om det ibland blir lite så att modellerna inte riktigt stämmer överens med förebilderna. Vår nackdel här är att marknaden i Skandinavien är mycket liten så ofta får bara en tysk förebild lite annan färg, och då kan det ofta diffa på vissa detaljer. Det totala intrycket brukar dock ändå vara ganska gott... och de flesta av betraktarna sitter inte heller med lupp och pannlampa.  :)
Titel: SV: Bussmodell Bergkvarabuss / Lund Stadsbuss
Skrivet av: Lars-Håkan_E skrivet 17 maj 2020, 18:22:55 PM
Undrar om även detta stämmer med originalet... för då har Bergkvara nog tejpat dekalerna på fel plats enligt de direktiv som finns. Vill ha det till att de ska sitta omedelbart till höger om framdörren.


Rullstolsdekalerna satt (och sitter på dagens MAN bussar) både till vänster om framdörren och på frontens högra sida, ovanför eller nedanför höger strålkastare