Färgkoder för ommålning av modellbussar?

Startat av Johan.K, 24 juni 2023, 11:41:47 AM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Johan.K

Hej !!
Ny här på denna sida. Jag behöver hjälp med att få fram rätt färgnr till tre projekt som jag arbetar på. Ska göra om 3 gamla Tekno CR76:or till SL , ML(Malmö Lokaltrafik) och Linjebuss. Är det någon kunnig person som kan hjälpa mig med de rätta färgnummer så man får rätt färg till dessa. Tackar på förhand och önskar alla en fortsatt fin dag och helg.

Nico

Äldre färgkoder är inte det lättaste och vad man utgått ifrån har varierat. I dag använder ju t.ex. SL sig av RAL-koder (den röda är då RAL 3002 Trafikrött) när de specar sina färgkrav, men vad man använde under tiden med oxblodsrött (som väl är det du efterfrågar) är nog tyvärr marigare.

Sedan beror det även på vad som ska återges, dvs. utseende vid leverans eller efter ett par år i trafik. En person som du kan kolla med är Jörgen Edgar som tillverkar modeller semi-professionellt. Han har då scratchbyggt bussmodeller med diverse förebilder (från landet i stort) genom åren. Lägger med länk till hans hemsida.

https://jorgenedgar.se/
»Den stora anledningen till att människan går vilse i tankarna är att det är outforskat territorium.«

Alfred E. Neuman

Johan.K


Tommy E

I orderspecifikationen för SL H12 5473-74 används färgkoderna "Berkley 7824" för röd (oxblod) och "Berkley 7826" för benvit. Om det finns fler uppgifter tillgängliga är även vi som håller på med skala 1:1 intresserade... ;)
Välkommen att besöka mina hemsidor! :)

Hemsida med bussbilder och fjällbilder: https://tommy.enefalk.se

Mälarötrafikens historia: https://malarobuss.se