Malmö busstyper linje 7 och 9

Startat av Ted Selander, 21 juni 2023, 15:53:43 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Ted Selander

Har en kusin på Limhamn, som intresserar sig för busstrafiken i området. Linje 7 hade ju från början 12 m Volvo el, med pantografladdning. Snart nog ofta fullsatt, och nu körs det ledvagnar (el) som tidigare gick på linje 9. 9:an har blivit av med elbussarna (?). Tillfälligheter eller sommartider?

Gano

7:an körs alltid med ledbussar från tidig förmiddag under sommaren. Detta sedan något år tillbaka. 9:an, ex 33:an kördes ibland med Volvo-led när de dryga 10 första levererats. Från februari till juni 2021. Sen återkom de i höstas när 26xx ledbussarna levererats och Volvo 7700 ersatts. Då flyttades ett antal "äldre" elleder från Mölledal till Arlöv. Så nu kan ellederna dyka upp på alla möjliga linjer och inte bara Mölledals linjer som det ursprungen var.

Varför det tydligen inte rullar elleder på 9:an nu kan jag däremot inte svara på. Eventuellt att man flyttar om då de behövs mer på 7:an sommartid. Linje 7 tillhör förövrigt Mölledal och linje 9 Arlöv.

Ted Selander


Jeppe Hagelbäck

Citat från: Gano skrivet 21 juni 2023, 20:33:50 PM7:an körs alltid med ledbussar från tidig förmiddag under sommaren. Detta sedan något år tillbaka. 9:an, ex 33:an kördes ibland med Volvo-led när de dryga 10 första levererats. Från februari till juni 2021. Sen återkom de i höstas när 26xx ledbussarna levererats och Volvo 7700 ersatts. Då flyttades ett antal "äldre" elleder från Mölledal till Arlöv. Så nu kan ellederna dyka upp på alla möjliga linjer och inte bara Mölledals linjer som det ursprungen var.

Varför det tydligen inte rullar elleder på 9:an nu kan jag däremot inte svara på. Eventuellt att man flyttar om då de behövs mer på 7:an sommartid. Linje 7 tillhör förövrigt Mölledal och linje 9 Arlöv.

Linje 9 körs inte med el-led av frakomlighetsskäl, oberoende av vilken årstid eller tidtabell det är.
Linje 7 körs med ledbuss då linje 47 inte går sommartid. 12-meters återkommer i full skala i augusti.

Gano

Angående att linje 9 inte körs av elled på grund av framkomlighet... Var det inte så att en rondell utmed linje 4 i Bunkeflostrand behövdes byggas om då elledbussarna hade sämre svängradie än de äldre gasbussarna? Antar givetvis att detta inte beror på vilket bränsle bussen råkar ha utan snarare grundkonstruktion.

AdamL

Det kan ju vara så att el-ledbussarna inte kör på linje 9 just på grund av alla ombyggnationer och alla tillfälliga vägar som egentligen inte är optimala. Tidigare har man ju kunnat se en blandad kompott bussar på linje 9 varav även el-ledbussarna.

Jeppe Hagelbäck

Citat från: Gano skrivet 25 juni 2023, 18:36:05 PMAngående att linje 9 inte körs av elled på grund av framkomlighet... Var det inte så att en rondell utmed linje 4 i Bunkeflostrand behövdes byggas om då elledbussarna hade sämre svängradie än de äldre gasbussarna? Antar givetvis att detta inte beror på vilket bränsle bussen råkar ha utan snarare grundkonstruktion.

Det stämmer!

Jeppe Hagelbäck

Citat från: AdamL skrivet 25 juni 2023, 21:50:34 PMDet kan ju vara så att el-ledbussarna inte kör på linje 9 just på grund av alla ombyggnationer och alla tillfälliga vägar som egentligen inte är optimala. Tidigare har man ju kunnat se en blandad kompott bussar på linje 9 varav även el-ledbussarna.

El-ledarna har aldrig tursatts på linje 9 i grundplan, däremot kan de dyka upp vid avvikelser.