Nya och ändrade namn på hållplatser i SL-området

Startat av Ulf Berlin, 04 september 2020, 22:05:06 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

IvveRivve004

Vad var det namnbytet nödvändigt för? Nu blir det ju bara svårare att veta var Söderbymalmsskolan ligger.

roggek

Söderbymalmsskolan ligger sedan hösten 2021 nere vid Marinens väg 30 i Handen (i KTHs tidigare lokaler, närmaste busshållplats: Vallavägen). därav namnbytet, vilket är helt i sin ordning.

Nico

Som påpekats tidigare så ska man ju, rent generellt, försöka att undvika att döpa hållplatser etc. efter funktioner (som t.ex. skolor). Detta då sådant har en tendens att flytta på sig, byta namn osv. Det är då något som i betydligt lägre grad inträffar med namn på gator/vägar.
»Den stora anledningen till att människan går vilse i tankarna är att det är outforskat territorium.«

Alfred E. Neuman

IvveRivve004

Makes sense. Tyckte bara att när jag kollade på Google Maps så var den fortfarande kvar på sin gamla adress.

ks

#64
Den är inte kvar där. Runstensskolan håller delvis till i Söderbymalmsskolans gamla lokaler, men Söderbymalmsskolan är som tidigare skrivits nu på Marinens väg.
Stockholmare från Haninge som varit bussintresserad sedan barnsben.

Instagram: @stockholm.buss

Bältes-Assar

Bäst vore väl om man lät bli att flytta omkring samhällsinstitutionerna. Okej att "Skrivmaskinsfabriken" kanske inte hade varit det mest framtidssäkrade hållplatsnamnet, men en rejäl skola i sten borde man väl åtminstone kunna döpa busshållplatser efter. Sen är det klart att det inte funkar lika bra med barackskolor i förorterna som föds och dör lika ofta som vissa andra svampsorter.

roggek

Nej, jag tycker inte det.
Hållplatser bör döpas efter omkringliggande gator och torg, och inte efter institutioner, krogar och köpcentra.

Ersa

Även gamla etablerade skolor i gediget byggmaterial, har en förmåga att få nya namn i tid och otid. Inte bara de kommersiella, utan även kommunala.

IvveRivve004

#68
Från och med den 6 februari flyttas Tvärbanans ändhållplats till Uddvägen på grund av arbeten med tunga lyft vid den ordinarie ändhållplatsen. I samband med detta får buss 405, 409, 410, 411C, 413, 414, 420, 422, 469, 492, 496 och 497 (och eventuellt buss 401 och 491 ifall Sickla industriväg öppnas för busstrafik igen) en ny hållplats på Värmdövägen precis efter Trafikplats Lugnet, Sickla västra.

Min reflektion över det är att den nya stationen Sickla kommer längre bort från Sickla köpkvarter än den gamla stationen gör vilket gör det svårare att ta sig dit från Hammarby sjöstad (och då är väl lösningen att åter låta linje 74 trafikera Sickla köpkvarter igen efter att den slutade gå dit 2017)

Ashnton

Bara o ta 71:an om man inte vill gå de extra tvåhundra metrarna eller vad det kan tänkas vara.
Fototeknisk kritik mottas tacksamt!

buskörare

Hpl Lohärads klockstapel byter namn till Lohärad kyrka. L654.

Ersa

Inte en helt korrekt beskrivning tyvärr. Det har i flera decennier funnits hållplatser både vid klockstapeln och kyrkan. Antar att den vid klockstapeln ska dras in och plockas bort den 2 maj. De ligger ju trots allt väldigt nära varandra, men sedan man drog om 653 och 654 i december 2022 är det ju ingen buss som rundar klockstapeln, med samtidigt inte kör förbi kyrkan. Så numera behövs inte den vid klockstapeln.
Interninformation som denna kan bli lite felaktig eller udda formulerad då den skrivs av folk som inte kört i området under förra avtalsperioden, men oftast leder det inte till några större missförstånd.

buskörare

Då är det ju bra om nån insatt upplyser berörd om det  :)

IvveRivve004

Buss 93 och 402 får ny hållplats mellan Kvarnholmens C och Nacka gymnasium: Sillkajen

ks

Nu till hösttidtabellen tillkommer två hållplatser på linje 584 i Märsta. De nya hållplatserna heter Keramikens väg och Gloskärr som blir ny slutstation på linjen.
Stockholmare från Haninge som varit bussintresserad sedan barnsben.

Instagram: @stockholm.buss