Bussfiler behövs inte

Startat av Jonas M. Bobjörk, 29 mars 2008, 11:20:05 AM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Bo Rosengren

Det är å ena sidan sant, att även den bäste kan fela. Jag hävdar ändå, att kollektivfilerna ska användas och att det är ett oskick att kryssa mellan filerna (som f.ö. har heldragna linjer) och utsätta andra trafikanter för överraskningar. Detta är inte något svammel, och det är bara pinsamt att yrkesförare inte förstår det. Det är ingen brådska.

För den oerfarne kan det se lite trångt ut i början, men det är bara att ta det lugnt. Bortsett från extrema situationer är det gott om plats, och det är inte särskilt vanligt att någon dunkar i räcket, förutsatt att föraren inte sitter och sover under körningen. Det gäller att ta det lite lugnt i början, hålla hastighetsbegränsningen (som är 30, inte 40!). All yrkesutövning innefattar ett tålmodigt lärande, och övningen är allas moder.

Värt att uppmärksamma är att oskicket förekommer huvudsakligen bland Nacka-Värmdöförare, medan det bland förarna på Tyresödepån (kör lejonparten av 401-orna) aldrig har varit någon nämnvärd diskussion i denna sak, utan man kör som man ska. Skärpning, alltså, ta det lugnt - och som sagt - övning!