Underskott - nedskärningar i SL i år också.

Startat av B8RLE, 28 april 2023, 19:53:41 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Maven

Citat från: IvveRivve004 skrivet 03 maj 2023, 19:03:41 PM
743 och 745 har jag också svårt att förstå att de skulle gå parallellt med spårtrafik. De båda börjar ju vid Fridhemsplan och Hornstull och slutar i Skäcklinge och Uttran. Hur är det parallellgående med spårtrafiken?
Från Hornstull kommer man väl åka t-bana till Alby och sedan buss 707 eller 708 till Tumba och från Liljeholmen ta Tvärbanan till Årstaberg och byta till pendeln?


Enligt SL:s definition så verkar det räknas som parallellgående om det finns spårtrafik som förbinder samma kommuner som busslinjen, oavsett hur mycket längre restid och fler byten det innebär att använda spårtrafiken.

Fredrik Gelin

Sedan är det väl så just i fallet med 743 och 745, men förmodligen även andra s k trängsellinjer att resenärerna inte alltid har ändhållplatsen som målpunkt för sin resa.
Således kanske man kunde tagit bussen till Tumba eller Rönninge och sedan pendeltåget till stan och då blir det parallelltrafik nästan bokstavligen.

På norra sidan finns samma situation för exempelvis Åkersberga och Vallentuna där bussen går på ett sådant sätt att man kan ta tåget på en stor del av sin tänkta resa.

Skickat från min SM-G981B via Tapatalk