Busshistoriska forum > Bussar/bussbilder/ämnen 15 till 30 år

Inhyrd Swebus i Göteborg ?

(1/1)

S Svensson:
En anteckning jag gjort meddelar att Swebus nr 1017 DRN505 och 1018 EMF735 gick i Göteborg, troligen grön express. Vill minnas att det fanns en tredje likadan också. Bussarna kom från Buss i Västföretag. Vilka fler bussar var uthyrda från Söne och Mariestad till Swebus. En sommar såg jag en fd Söne med Swebus nr nummer i Od. En plats jag sällan besöker och som Hägnerud kör i normala fall. Swebus fordonet torde var inhyrd alt övertagen och sedan uthyrd till företaget i Od. Swebus körde där en skolbuss med nr 2455.

Företaget i Od körde en tid taxi och var underentreprenör till SJ och Swebus. Aug 1995 blev de underentreprenör till Buss i Väst AB. Swebus körde sedan med en buss där. Od tog över en Säfflebuss från AB Volvo som tidigare provats i Göteborg på olika GS linjer. Därefter inköptes olika Setra. I samband med att skolbussarna i Herrljunga upphandlades så lade företaget i Od (Hägnerud) inget anbud utan valde att avveckla företaget. Vad jag kan förstå så körs fortfarande buss i Od för andra företag.
Alltså vilka Swebus var inhyrda från BiV företag.
Skolbussar i Herrljunga och ev någon i Falköping har Vy (Nettbuss) fått men har sedan underentreprenör i form av Larsson i Främmestad AB. Om någon i Falköping har sett någon annan köra skolbussar där så kan det vara Vartofta Buss som kör liksom Hallgren i Gällstad. Möjligen också en privatperson. BiV har nämligen körning i Falköping.

Bussmicke:
Alla gick på linje 140, ej Grön Express.Navigering

[0] Meddelandeindex

Gå till fullversion