Välkommen till SvOf:s forum > Svenska Omnibusföreningens forum

Diskussioner och länkar kring bilduppladdning, kamerainfo, fototeknik mm.

<< < (2/5) > >>

the0fiskis:
http://www.webs.com/
skapa din egen hemsida med bilduppladnings möljugeheter
exempel
http://the0fiskis-eos.webs.com/

sen ett bra efterbehandlingsprogram är picasa
http://picasa.google.com/
och en bra bildvissare och en uppladningsida ochså (du måste ha googelkonto/gmail)

the0fiskis:
väcker denna tråd och fårgar om vilken storlek man ska ha?
stånde och liggandes?

Nico:
Är inte riktigt säker på vad du avser med storlek här, men riktlinjen för bildmått vid visning är på Bussnack satt till högst 1024 x 768 vad gäller bredd resp. höjd och omvänt. 1 MB är f.n. övre gräns för total bildstorlek. Det hela är även kanske lite luddigt placerat då allt detta ligger under de vanliga reglerna om du tittar där under rubriken »Riktlinjer för bilder«. Liggande bilder är sedan oftast det som de flesta väljer, men det är ju en smaksak och beror även på motiv.

the0fiskis:

--- Citat från: Nico skrivet 28 april 2012, 10:26:34 AM ---Är inte riktigt säker på vad du avser med storlek här, men riktlinjen för bildmått vid visning är på Bussnack satt till högst 1024 x 768 vad gäller bredd resp. höjd och omvänt. 1 MB är f.n. övre gräns för total bildstorlek. Det hela är även kanske lite luddigt placerat då allt detta ligger under de vanliga reglerna om du tittar där under rubriken »Riktlinjer för bilder«. Liggande bilder är sedan oftast det som de flesta väljer, men det är ju en smaksak och beror även på motiv.

--- Slut citat ---
ja det var bildstrolek jag mennade :) var tydligen lite trött...
tackar för info för jag sökte hittade jag bara en bortagen tråd :)

vill tipsa om en smidig guide för eneklare bildredigering
så du behöver bara klicka en knapp för exmpel bildstrolek infoga bild text  m.m (endast photoshop)
http://designertoday.com/tutorials/photoshop/1387/batch.scripting.adobe.photoshop.tutorial.aspx

moenia:
Den absolut bästa bilduppladdningssidan jag känner till är imgur.com. Du behöver inte ens vara medlem där för att ladda upp bilder, även om det är en fördel. Snabb och smidig bilduppladdning, samt redigeringsmöjligheter! Låt säga att du vill ladda upp en bild från din digitalkamera som från början är lite för stor i originalstorlek. Du vill ladda upp den någonstans och ändra storleken till 1024x768 (det viktiga här är 1024 = bredden. Hur hög bilden är är inte lika känsligt). Gör så här:


* Välj bild att ladda upp genom att klicka på Computer och välj fil eller dra och släpp bilden rakt på sidan. Du kan ladda upp flera bilder på samma gång.
* För att redigera bilden efter uppladdning, bocka för rutan där det står Edit och klicka på Start Upload.
* Efter att statusrutan nått 100% kommer du till redigeringsfönstret. Det första som kommer upp är möjligheten att ändra storlek på bilden. Uppe till höger har du bildens storlek, exempelvis 4928 x 3264. Det enda du behöver göra är att skriva 1024 i den första rutan och klicka på Apply så kommer Imgur automatiskt anpassa höjden proportionsenligt. Oroa dig inte om höjden inte blir exakt 768.
* Om du bara vill ha med en viss del av bilden kan du klicka och dra för att markera det du vill ha och klicka på Apply.
* Det finns också andra redigeringsfunktioner under knappen Advanced. Tyvärr verkar det som att du inte kan både ändra storlek och lägga på effekter samtidigt innan du klickar på Save för att spara bilden. Alltså behöver du klicka på Save när du ändrat storlek. Sedan får du klicka på Images i listen längst upp på sidan, håll musen över bilden du vill redigera igen och klicka på ikonen längst ner till vänster som ska se ut som en palett.
* Klicka på Advanced och använd verktygen där. Jag går inte in på hur de funkar, eftersom de är rätt självförklarande.
Lycka till!

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

[*] Föregående sida

Gå till fullversion