Huvudmeny

Senaste inlägg

#1
Vägfordonsmodeller / Med kartong kan man göra mycke...
Senaste inlägg av roggek - Idag kl. 10:41:35 AM
#2
Busstrafik / SV: Indragna hållplatser på SL...
Senaste inlägg av Nico - Idag kl. 10:40:10 AM
Vill minnas att det är Stockholms stad som inte vill medverka till att Räntmästartrappan återinrättas. Detta då hållplatslägen kräver en del utrymme i gaturummet. SL har ju ingen egen rådighet över hållplatserna, dvs. väghållaren äger hållplatsen och SL har inte mycket att säga till om i det perspektivet.
#3
Bussnack / SV: Scania slutar tillverka bu...
Senaste inlägg av Tanum97 - Idag kl. 10:18:18 AM
Citat från: Citywidemannen i Finland skrivet 25 september 2023, 23:54:09 PMÄr det månne ännu nya Scanior på kommande någonstans till Sverige ännu innan tillverningen av Scaniabussar upphör eller är Scanias tid på bussmarknaden nu officiellt slut?

Vy har beställt Scania CityWide LE och Scania CityWide LEA till landsbygdstrafiken i Kungälvs Kommun med trafikstart Juni 2024.
#4
Busstrafik / SV: Indragna hållplatser på SL...
Senaste inlägg av 846 - Idag kl. 08:26:11 AM
Håller helt med om Räntmästartrappan. När det tidigare hållplatsläget inte kunde användas p.g.a. väg- och byggarbeten för kanske 5 år sedan inrättades en tillfällig hållplats på Skeppsbron i höjd med Pustegränd. När det arbetet var klart och hållplatsen flyttade tillbaka till sitt ursprungliga läge blev hållplatsen där inte särskilt långvarig innan det var dags för ett nytt vägarbete men då drogs Räntmästartrappan bara in istället för att få ett tillfälligt läge vid Pustegränd igen. Helst av allt skulle vill Keolis vilja göra igenom Gamla stan utan att stanna alls, tänk vad snabbt det skulle gå och folk kan väl gå från Slussen...
#5
Busstrafik / SV: Indragna hållplatser på SL...
Senaste inlägg av Kristofer - Idag kl. 07:28:36 AM
En hållplats som i mitt tycke borde återinrättas snarast är Räntmästartrappan. Den drogs ju in pga Slussenskövlingen, men nu känns det såpass färdigt på Skeppsbron att den borde gå att få till igen. Avståndet Slottsbacken - Slussen är för långt (för att inte tala om Slottsbacken - Medborgarplatsen på 76:an), och inte minst kopplingen till Djurgårdsfärjan borde vara anledning till att ha en hållplats där.
#6
Bussnack / SV: Scania slutar tillverka bu...
Senaste inlägg av virtual1 - 26 september 2023, 22:56:00 PM
Fast det verkar inte vara så nytt som bussmagasinet vill påskina, det här kom i början av 2021;

https://www.castrosua.com/en/castrosua-presents-its-new-project-nelec-to-meet-the-demands-of-urban-electromobility/
#7
Ordet är fritt / SV: Öresundsfärjor
Senaste inlägg av Ulf Berlin - 26 september 2023, 22:27:05 PM
Micke.

Du får ändra texten,ty det torde ha varit 20221018 som hon lades upp i Landskrona?
https://www.faktaomfartyg.se/superflex_bravo_1987.htm

/Ulf
#8
Bussar/bussbilder/ämnen äldre än 30 år / SV: SL H47A 7995
Senaste inlägg av Ulf Berlin - 26 september 2023, 22:10:23 PM
Trevligt :)
Bussen har precis kört förbi hållplatsen Västerhamnsplan och ska svänga in mot Söderhamnsplan./Ulf
#9
Busstrafik / SV: Indragna hållplatser på SL...
Senaste inlägg av 846 - 26 september 2023, 21:05:23 PM
Jag tror knappast det påverkar i någon positiv mening, såsom att fler tar bussen, för att man drar in hållplatser. Tidsvinsten är ytterst marginell och om det är någon påverkan är det snarare negativt för att närmsta hållplats blir för längt bort, d.v.s färre tar bussen.

Man kan ta stombusslinje 4 som ett exempel. Man har bl.a. dragit in hållplats Jungfrugatan. Detta var enda hållplatsen på Östermalm var man kunde byta mellan 54:an och 4:an. Vad är tidsvinsten för att 4:an hoppar är över Jungfrugatan? Högst 1 min skulle jag säga, förmodligen mindre. Har 1 min restid hit eller dit någon betydelse för folk som reser säg mellan Radiohuset och Östra station eller Valhallavägen och Odenplan? Knappast - positiv påverkan noll. Däremot gör de försämrade bytesmöjligheterna mellan 4:an och 54:an att antalet resenärer troligen minskar p.g.a. att man kör förbi Jungfrugatan utan att stanna (det är ju inte så att bussen kör en snabbare väg utan den brännerbara förbi utan att stanna).

Tar man 53:an och Kornhamstorg som ett exempel så tar nog en del lika gärna tunnelbanan om de ändå måste gå till Mälartorget snarare än att fler tar 53:an för att den går säg 30 sek snabbare genom att köra förbi Kornhamnstorg utan att stanna.
#10
Busstrafik / SV: Indragna hållplatser på SL...
Senaste inlägg av Walter - 26 september 2023, 19:05:58 PM
Sen måste man välja ibland mellan "mjölkpallslinje" som stannar ofta och en snabbare förbindelse som lockar fler att åka.