Allmänna bussforum > Busstrafik

Linje 500 Karlskoga Karlstad

(1/1)

Stefan P:
Hej

Har denna linje mycket resande och har man talat om att förlänga den till Örebro.

mvh Stefan P

Jonas1968:
Idag finns ju möjligheten att byta buss i Karlskoga för den som vill resa vidare till Örebro. Länstrafiken Örebros buss körs Degerfors-Karlskoga-Örebro. Om man kör en busslinje Karlstad-Karlskoga-Örebro så blir det resenärerna från Degerfors som får byta i stället. En direktbuss Karlstad-Karlskoga-Örebro måste dock utrustas med dubbla biljettmaskiner och kortläsare eftersom Värmlandstrafik och Länstrafiken Örebro har olika system.
Hur många resenärer bussen har vet jag tyvärr inte.

Clabbe:
Bussbyte i Kga, till 502, 504. Ja tycker dock attt rulltiden till Öbr är lite mycket, men ja vet ´ju inte påstigningarna e vägen.

http://www.lanstrafiken.se/upload/Lanstrafiken/Orebro/Dokument/Årstidtabell/20070617/504.pdf

http://www.kollplatsen.com/resources/documents/l_500_07.pdf

Jonas1968:
När det gäller linje 504 Karlskoga-Örebro så har man nyligen rätat ut körvägarna i Karlskoga och Örebro samt dragit in vissa hållplatser samt att man bara stannar för avstigande mot Örebro och bara för påstigande från Örebro på vissa hållplatser där linje 504 går parallellt med andra busslinjer mot Örebro. Det är nog tyvärr svårt att korta ner restiden så mycket mer på den sträckan. Dom som bor på mellanliggande hållplatser måste ju också kunna stiga på och av. När det gäller linje 500 Karlstad-Karlskoga vet jag inte riktigt vilka körvägar den har.

Navigering

[0] Meddelandeindex

Gå till fullversion