Välkommen till SvOf:s forum > Svenska Omnibusföreningens forum

Diskussioner och länkar kring bilduppladdning, kamerainfo, fototeknik mm.

(1/5) > >>

Nico:
Bildtips och fototekniska diskussioner!

Här kan du tipsa om bra sidor och metoder för bilduppladdning, bildstorleksändringar och annat nyttigt om hur man anpassar sina bilder för att kunna visas på olika forum mm. Även sidor för bilduppladdning kan vara intressant. 

Man kan även diskutera sådant som ljussättning, val av motiv, bildkomposition samt andra liknande ämnen på temat fototeknik. Även bildredigeringsinfo och annat kan man med fördel lägga in här liksom tips om kameror mm.

Iaktta även reglerna i övrigt och undvik gärna (eller varna i alla fall i rubriken) att länka till sidor där man t.ex. först måste 'kryssa bort' femtioelva pop-ups osv. för att nå huvudsidan.


Bussnacks moderatorer frånsäger sig dock allt ansvar för att hålla eventuella länkar uppdaterade eller dess innehåll. Vi mottar däremot gärna tips om döda länkar eller andra anomalier så vi kan plocka bort dessa. 


Edit: Korrigerad för utökad användning. 

jonas a:
Bildbehandling/storleksändring.

http://www.irfanview.com/

(gratis och jag tycker det är bra nog för mina bider)

OSkar000:
Ett litet programtips.. gratis, enkelt och väldigt användbart. Passar bra både till nybörjare och avancerade användare som vill ha en snabb bildvisare.

Ett bra (enligt mig) gratisprogram är Faststone Image Viewer. Det går att göra tillräckligt mycket direkt i för att man ska klara sina basbehov. Rotera bilder, beskära/klippa, ändra storlek, lägga på text, läsa och hantera raw-filer från i stort sett alla kameror (!!!), samt spara i jpg med bra resultat och förhandsgranskning. Därtill finns det en svensk översättning för de som föredrar att köra sina program på svenska.

http://faststone.org/FSViewerDownload.htm

Bussmicke:
Gimp, gratis Bildbehandlingsprogram.

Introduktion

Tommy E:
Att infoga bilder i forumet:

Om du har laddat upp bilden på någon server skriver du den fullständiga adressen till bilden inom "img-taggar". Det betyder att man skriver [img] före bildadressen och [/img] efter.
Ovanför rutan där du skriver ser du en knapp med en tavla på, tryck på den så kommer img-taggarna upp direkt. Skriv sedan bildens adress mellan dem.
OBS! Adressen du skriver måste gå direkt till själva bilden, och inte till en webbsida där bilden visas. En adress som går direkt till en bild slutar på ".jpg", ".gif", ".png" eller något annat filtypstillägg som används till bilder.

Antag att jag vill visa en bild som har den här adressen: http://tommy.enefalk.se/bussar/album/Sverige/Keolis/5260/1.jpg

Då skriver jag så här...


--- Kodstycke: ---[img]http://tommy.enefalk.se/bussar/album/Sverige/Keolis/5260/1.jpg[/img]
--- Kodavslut ---

...och resultatet blir att bilden visas:

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion