Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 4 ... 10
1
Busstrafik / SV: Ny slutstation i Vaxholm?
« Senaste inlägg av Ersa skrivet Idag kl. 12:05:37 »
Alla samhällen kan givetvis inte ha gigantiska terminaler, men Vaxholm sticker ut och ligger i framkant så att säga, när det gäller att ge kollektivtrafiken så lite utrymme som möjligt, och att minska utrymmet ytterligare samtidigt som befolkningen ökar. Att komma dit med en resgrupp i en buss det inte står SL på, eller försöka hämta upp en grupp som inte riktigt är på plats, är ännu värre.
Därutöver har vi ju parodin med depån i Vaxholm som lägger ytterligare krydda på att ge byn inslag av Grönköping eller kanske Knohult.

Vallentuna tätort är ett exempel i andra änden av skalan, där man planerat det hela bra, och stationen är en passage istället för ändhållplats, med två cirkulationsplatser i vardera ände för smidig vändning. Samt att riktiga depåer finns i samhällets utkant. Föredömligt.

I övrigt går det i olika kommuners fördjupade översiktsplaner över tätorter tydligt se hur man tänkt ge all form av busstrafik och kollektivtrafik mindre och mindre utrymme, samtidigt som nya bostäder med nya invånare (som ska resa kollektivt?) tar plats och utrymme från trafiken.
2
Busstrafik / SV: Ny slutstation i Vaxholm?
« Senaste inlägg av buskörare skrivet Idag kl. 11:49:54 »
Alltså, Söderhamnsplan ligger ju väldigt bra till. Men som Ersa skriver, är den egentligen alldeles för liten och "lättstörd" för den trafiken vi kör idag. Vi står väldigt ofta ivägen för oss själva också.
3
Busstrafik / SV: Ny slutstation i Vaxholm?
« Senaste inlägg av Ersa skrivet Idag kl. 11:34:09 »
Söderhamnsplan är väl ändå en trång parodi på "bussterminal", där minsta lilla störning med en felparkerad bil, en varuleverans eller en buss som det inte råkar stå SL på, kan leda till trafikstörningar. Knappast värdigt att jämföras med nåt annat än en enkel hållplats i liten byhåla.
4
Busstrafik / SV: SL Access på väg att fasas ut
« Senaste inlägg av Ersa skrivet Idag kl. 11:29:00 »
Ja, det gröna kortet har redan börjat säljas via nätet (än så länge bara där), och börjar bli alltmer vanligt. Ofta är det pensionärer som beställt det. För att föra över saldo från sitt gamla kort behöver man troligtvis uppsöka ett SL Center. Vet inte om detta går via nätet än.
5
Busstrafik / SV: SL Access på väg att fasas ut
« Senaste inlägg av Bussmicke skrivet Idag kl. 11:09:34 »
Man kan jag byta ut i förtid?
6
Busstrafik / SV: Ny slutstation i Vaxholm?
« Senaste inlägg av Bussmicke skrivet Idag kl. 11:09:03 »
Fungerat att köra till Söderhamnsplan alltså.
7
Busstrafik / Statistik
« Senaste inlägg av marc224 skrivet 27 november 2021, 20:39:14 PM »
Hej, jag heter Marc och jag skulle vilja fråga dig om min statistik.

Jag talar om busshållplatsmeddelanden från 1980- och 1990-talen.

Min fråga: Under denna tid, meddelade busschaufförerna alltid hållplatserna utan att bli tillfrågade?
över mikrofonen?

I vilka städer reste du då?

När var det?

Reste du regelbundet med olika busslinjer?

Jag ser fram emot dina meddelanden.

Med vänliga hälsningar Marc8
Busstrafik / SV: Ny slutstation i Vaxholm?
« Senaste inlägg av Ersa skrivet 27 november 2021, 18:28:24 PM »
Fungerat i alla år? I Vaxholm?
Det har väl varit gott om problem i många år med det mesta som har med busstrafik, och även en hel del övrig trafik (dvs ej SL) att göra i den byn.
9
Busstrafik / SV: SL Access på väg att fasas ut
« Senaste inlägg av Ersa skrivet 27 november 2021, 18:23:04 PM »
Någon gång under 2023 försvinner alla kortläsare för de blåa korten. Därefter kan korten säkerligen bytas in mot ett grönt på något enstaka SL-center under en tid.
10
Busstrafik / SV: Passagerarinformation
« Senaste inlägg av F.Å skrivet 27 november 2021, 12:57:48 PM »
På Råsta installerades med start sommaren 2001(?) ett system som styrdes från Thoreb c-90 med invändig skylt från Mobitec. Styrde yttre skyltning och invändig hållplatsinformation, både akustisk och visuell. Till en början fanns i vissa vagnar bara utrop men alla försågs vartefter med skyltar.
Sidor: [1] 2 3 4 ... 10