Övriga forum > Vägfordonsmodeller

Brekina Büssing uppmärkt för Stockholms spårvägar

(1/2) > >>

Fredrik Klint:
https://www.modelcarworld.de/de/Brekina/252791/Buessing-Senator-12-D-Stockholm-1962-1-87-Modellauto.htm?lim=27

Mycket som inte stämmer men klart man reagerar när man ser en röd/vit Büssing :)

Nico:
Jo, Brekina är tyvärr inte alltid så noga med förebild... och hävdar samtidigt att de har bra kontakter i Sverige som förser dem med underlag. I fall som detta så betvivlar jag de uppgifterna ordentligt. Om inte så mycket annat var fel så borde man nog ändå reagera på att dörrarna sitter på fel sida för en SS-buss anno domini 1962.  :-[ ???

Jörgen:
Hade det inte varit bättre att göra den som en SL H32, visserligen är det en lite senare modell från 1967 och heter Präfekt 13D?

Mer lik denna bortsett bakdörrarna och har kanske en aningen annorlunda bakdel då.

HJP:
****
Detta var en överraskning, men det hade varit enklare för Brekina att lackera den som en H32, som den liknar mest.
H32 hade aldrig Brekinas lackering, och borde vara märkt "SL". Många andra avvikelser finns även för H32, men då kunde den, till nöds, gå an.

Nico:
Luskade lite mera och modellen ifråga finns ännu inte i handeln utan står angiven som "bald erhältlich", dvs. snart tillgänglig. I bildtexten står det även "Sponsor: Stockholm" så det kan vara så att denna modell är beställd av någon firma eller möjligen (även om jag inte tror på det) av någon form av museal verksamhet. Grundmodellen finns ju i andra varianter, har själv två varav jag visade den ena i ett inlägg i höstas. Det Brekina gjort är ju mest att de tagit denna modell av en Senator och varit lite kreativa med färgpytsarna.

Kommer modellen ut så kommer den sannolikt inte att tilltala så många... eller det kanske den gör bland de som tror att modellen är korrekt eller ser den som ett utslag av s.k. kontrafaktisk eller alternativhistoria... där Sverige hade högertrafik sedan start, spårvagnar kvar osv. Tror inte heller att det kommer bli någon modellvärldens svar på gul tre skilling banco... men, med tanke på att den är i högertrafikutförande så borde det varit bättre om de chansat på en H32. Mailade även en fråga till Brekina om modellen så får vi se vad de säger. Problemet är att de inte brukar svara och om de gör det så brukar det vara ganska snäsigt.  ::)

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion