Tidsreglering vid Norra Bantorget.

Startat av Affe/Märsta, 11 augusti 2013, 08:44:00 AM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Affe/Märsta

Har tyvärr ingen bild på detta.
Men vi har fått en tidsregleringshållplats vid Norra Bantorget på linje 516,526,561 och 565, den ligger i vänsterkanten mitt utanför gamla Röda rummet,
den är gulmarkerad på trottarkanten och SL- skylt är uppsatt, men där den börjar står ett stoppförbudmärke utan tilläggstavla att det gäller bara SL-buss.
Jag körde där i Fredags och det hände flera gånger att det stog bilar bakom bussen och tutade, för sedan efter den här uppställningen fortsätter det i en fil till vänster runt torget.
Hälsh.
Affe/Märsta
Affe Märsta.

Nico

Har själv märkt samma fenomen med att bilisterna inte uppfattar att delar av denna körbana nu är tillåten för bussuppställning. Reglerhållplatsen har ju sedan bara funnits där sedan den 21/6. Många av dem som direkt går över till vänster körfält gör det nog av vana och det tar lite tid att få nya saker att sätta sig.

Detta gjordes inför omläggningen till sommartrafik och vissa saker har inte Stockholms stads TK hunnit med en. Det är tillsagt om en tilläggstavla för att visa att förbudet att stanna/parkera inte gäller SL-buss och sedan så ska vissa gatumarkeringar fräsas bort eller ändras. Kruxet är att det är sommar och därmed tar extra lång tid. Finns en tråd om detta.

http://www.omnibuss.se/forum/index.php/topic,59174.msg420065.html#msg420065

Dessa förändringar är en följd av ändringen vid Klarabergsgatan och Sergels torg så det är även delvis därför som det är en aning improviserat.
»Den stora anledningen till att människan går vilse i tankarna är att det är outforskat territorium.«

Alfred E. Neuman

Affe/Märsta

Hej!
Det låter bra.
Tack för kommentaren.
Hälsn.
Affe/Märsta
Affe Märsta.