Författare Ämne: Även Jämtland slutar med tryckta tidtabeller  (läst 1223 gånger)

1896

  • Gäst
Även Jämtland slutar med tryckta tidtabeller
« skrivet: 14 februari 2012, 09:02:59 AM »
www.rt-forum.com/iuware.aspx?pageid=80748&ssoid=150594

Tycker att argumentationen för detta är väldigt tunn.  ::)

Utloggad Ersa

  • スクールバス運転手
  • Administrator
  • Medlem
  • *****
  • Antal inlägg: 6001
SV: Även Jämtland slutar med tryckta tidtabeller
« Svar #1 skrivet: 14 februari 2012, 10:47:29 AM »
Man skulle ju även fortsättningsvis kunna trycka upp ett mindre antal tjocka "biblar" med hela länets tidtabeller, och skicka hem dem till de som beställer sådana. Förutsatt att kunden får betala ett självkostnadspris vad gäller tryckning och frakt. Samt ha ett mindre antal på de större busstationerna som säljs till självkostnadspris.

Detta här är för övrigt mera en tillbakagång till 00-talet än ett steg framåt. För 10 år sedan fanns ingen länstidtabell för alla linjer i hela Jämtland, utan bara tunnare tidtabeller för de sex olika trafikområdena Strömsund/Lit, Krokom, Åre, Bräcke/Brunflo, Ragunda samt Orrviken/Berg/Härjedalen. Och så en separat tidtabell för Östersunds tätortstrafik på det. De olika tidtabellernas omslag hade oftast samma kommunfärger som landsbygdsbussarna, dvs blått, lila, rött, gult, orange och blågrönt.

Jag tror på förklaringen att de allra flesta resenärer reser på en viss sträcka, och då helst vill ha en samlingstidtabell för flera linjer mellan sina två orter. T.ex linjerna 45S, 161, 163 och 164 om man dagligen pendlar mellan Svenstavik och Östersund.

Lars

  • Gäst
SV: Även Jämtland slutar med tryckta tidtabeller
« Svar #2 skrivet: 14 februari 2012, 21:35:36 PM »
Även Värmland har slutat med sin stora och har regionshäften, det är några år sedan nu som VTAB skickade ut den stora till samtliga hushåll i länet, då fanns det även lösblad för varje linje men detta blev nog ganska stor hantering.
Jag håller med om att en komplett tidtabell ska ges ut så den finns för bussförarna och de som är intresserade, sälj den för självkostnadspris så är alla mer rädda om den och när BIMS väl kommer så ska man ju kunna prenumerera på uppdateringar av periodekorten och då kunde ju dessa trogna kunder få ett exemplar gratis i sin brevlåda! Ungefär så fungerar det på Karlstadsbuss sedan lång tid tillbaka