Allmänna bussforum > Bussnack

Skånsk vår i bilder (Del 1)

(1/2) > >>

Gano:
För några veckor sedan gjordes några turer runt i Skåne. Både för att dokumentera nytt och gammalt som är på utgång.
Nobina 2579 med flera har flyttats till Helsingborg sedan Helsingborgs Solaris i 79xx serien flyttats till Lund för andra gången på mindre än ett år. Nu verkar iallafall 79xx flyttats till Lund permanent. Hur länge 25xx-bussarna ska stanna i Helsingborg är för mig oklart.
Nobina 2579 strax efter avgång från Helsingborg C.


Nobina 3625 strax efter avgång från Helsingborg C mot Ängelholm som ersättning för tågen. Vad kommer att hända med dessa efter att fler Scania ersätter MAN, Solaris och Volvo i Helsingborg?


Nobina 7664 har varit den enda (?) Volvo 9700 från Nobina som synts som ersättningsbuss i april. Under höstens ersättning syntes även två/tre andra 9700.
Nobina 4032 på linje 8 vid Tandvårdshögskolan i Malmö. Inom kort blir linje 8 på sträckan Lindängen - Malmö C MalmöExpress samtidigt som linje 8 tar över sträckningen till Västra Hamnen som linje 2 har idag. Nya linje 10 tar över sträckan Malmö C - Hyllie från linje 8 samt förlängs till Svågertorp.


Nobina 7364 är en av Malmös kvarvarande Volvo 7700 som tas ur drift inom en månad. Likaså MAN-ledbussarna från Örebro tas ur drift inom kort.
Här syns 7364 nära Triangelns södra uppgång.
Bergkvarabuss 2110 vid Ystads station. Sedan i vintras har majoriteten av Bergkvaras regiontrafik runt Ystad och Sjöbo elektrifierats med korta BYD.


Transdev 2387 vid Ystads station vid avgång mot Kristianstad på SkE 4. Sedan BKB tog över SkE 5 och 8 är denna Mercedes en av få som fortfarande är i tjänst. I december tar BKB även över SkE 3 och 4.


Bergkvarabuss 2121 på en tur av linje 301 som enbart går mellan Ystads station och Almelundsvägen i Ystads norra utkanter.


Bergkvarabuss 1202 är en av få gasbussar som kompletterar Ystads elbussar i stadstrafiken.

Walter:
Tack för alla bilder. Vilka Scania ska komma till Nobina i Helsingborg?
I vart fall 36 och 37 Solaris kan användas i Lund och Malmö där det finns äldre bussar att byta ut. En del har inte fått en yttre uppfräschning vilket kan tyda på att de inte ska användas så lång tid i det nya avtal som nu inletts.

Ulf Berlin:
Trevligt svep :)
Intressant att Skånetrafiken uppenbart ser igenom att gula bussar körs på gröna linjer(såsom 301an på bild),
men detta kanske är på väg att ändras på flera ställen?/Ulf
(Nu blir just 301an ett särfall eftersom den inte har ett stadslinjenummer ;))

Jo:
301 är ju en regionbusslinje. De flesta av turerna går ju dessutom till Sjöbo.
Precis som du skriver finns ju även linje 1-6 i Ystad som går med gröna bussar.

Erol:
301 där är en typ av hybrid i linje. Grundtanken är en regionlinje men sen Skånetrafiken gjorde om stadslinjenätet i Ystad  så var man tvungen att ordna en linje som gick till den större Ica butiken i staden och därför lät de 301 gå delvis som en stadsbuss

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion