Författare Ämne: Lördag 12 november: Höstens Kulturresa med buss till Surahammar i Bergslagen  (läst 110 gånger)

Utloggad Tommy E

  • Färing
  • Medlem
  • ****
  • Antal inlägg: 2929
    • Tommys bildsida
Föreningen Stiftelsen Skärgårdsbåten, Båtklubben S:t Erik samt Svenska Omnibusföreningen
Lördagen den 12 november med veteranbuss till Surahammar i Bergslagen.
Avresa från Stockholm, Kungsbron 21 kl 8:30 samt åter i Stockholm senast kl 19. Bussen utgår dessförinnan från Båtklubben S:t Eriks varv på Klarastrandsleden 103, som nås via gångbron i Rörstrandsgatans förlängning kl 08:00.
Vi åker från Stockholm med veteranbuss SJ 2845 från 1987 som härstammar från Gotland. Bussen är bekväm att resa med men saknar toalett. Vi åker förbi Enköping och Västerås till Surahammar dit vi räknar med att komma runt kl 10:30. Vi börjar med att besöka MC-museet Gyllene Hjulet där vi får kaffe och smörgås innan vi påbörjar guidningen. Gyllene Hjulet är ett av Sveriges största moped- och motorcykelmuseer.
Efter förmiddagens besök äter vi en gemensam lunch i Surahammar. Därefter fortsätter vi eftermiddagen på Surahammars bruksmuseum, där bruket i Surahammar är känt för sin tillverkning av bland annat järnvägshjul. Vi får där följa tillverkningen från tackjärn fram till dagens hjultillverkning. Vi avslutar vårt besök med Stenhuset, som är både konsthall samt butik för slöjd och hantverk, innan vi sätter fart mot Stockholm igen och vi ska vara hemma senast kl 19:00.
Pris för resan är 595 kr inkl förmiddagskaffe med smörgås. lunch, museibesök samt guidning och bussresa fram och åter. Platsantalet är begränsat till maximalt 50 personer.
Anmälan sker till Åsa Nordström på telefon 070-415 82 88.
Välkommen att besöka mina hemsidor! :)

Hemsida med bussbilder och fjällbilder: https://tommy.enefalk.se

Mälarötrafikens historia: https://malarobuss.se