F.d. SL 7199 på linje 193

Startat av Hasse L, 23 mars 2022, 22:01:42 PM

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Hasse L


AKW 400 - urspr. BSBV 200, senare SL 7200 och ännu senare omnumrerad till 7199 - Scania-Vabis CF 7661 1964. Inhyrd från Busscentralen.

zjbus

Tack för trevligt foto, är det ett varselljus som lyser på höger sida, dom fick väl inte användas tillsammans med halvljus?

Ersa

Fram till 1984 års modell var det (och är det än idag) tillåtet med två tända halvljuslampor på bussens högra sida. Detta för att få bättre sken för föraren mot hållplatserna, samt för att resenärerna skulle kunna se mer tydlig skillnad på bussar och lastbilar.
Oklart om samma regel även gällde varselljus. Däremot hade många av dessa varselljus dubbeltrådiga 21/5W-lampor i, och gick ner på 5W-läget då man tände halvljusen. Förutsatt att de var korrekt inkopplade. På bilder tagna i mörkare miljöer kan det ibland vara svårt att avgöra om det är 21W-tråden eller 5W-tråden som lyser.

Det som på nya fordon idag kallas DRL, dvs Daytime running lights, är också varselljus, och borde egentligen kallas för detta här i Sverige.

Per E

Huset nedanför backen är numera ett minne blott. Ny butik ska det visst bli i alla fall.

Björn Forslund

Det skall bli ett nytt högt hus i bakgrunden. Huset till höger om bussen står och väntar på rivning nu också. Tyvärr försvinner gamla Örbys charm mer och mer.