Allmänna bussforum > Busstrafik

Personalbrist leder till inställda avgångar i UL-trafiken

(1/10) > >>

Ersa:
Dessutom är det problem med att få uppdaterad information om inställda avgångar i UL:s app.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/installda-bussar-och-bristfallig-information-i-uls-app-drabbar-pendlande-resenarer

Lars-Håkan_E:
Liknande problem hade man på Gotland under förra veckan, inställda turer p.ga personalbrist och ingen information, skillnaden är väl dock att här finns ingen överenskommelse om information appledes.

Jacob:
Från GUBs sida informerar vi UL i tid när det gäller indragningar på grund av personalbrist, men oförutsedda händelser är omöjliga att rapportera i tid. En stående buss med exempelvis dörrfel ställs ofta in 10 minuter efter ordinarie avgångstid, eftersom vi på trafikledningen alltid försöker få bussen på rull utan någon indragning som konsekvens.

buskörare:
Jag tror inte alla resenärer fattar att saker händer akut. En buss säger ju sällan till 2 h innan den tänker gå sönder, så information hinner gå ut. Personalbrist kan lika gärna innebära att förare som är lagd på tjänst inte dyker upp, det har vi tyvärr haft många av nu i sommar. Så, det är ju inte så enkelt som de många gånger tror.

Ersa:
Men det går inte att enkelt bortförklara nuvarande personalbrist med enkla svepande argument. Det saknas på många håll helt enkelt så mycket folk att man inte ens kan fylla ut de fasta tjänstegrupperna, och det är fler som slutar än man klarar av att nyrekrytera. Vissa hävdar att detta bara är tillfälligt över sommarsemestern, men det var precis lika illa under hela våren på många håll. Hur det blir under resten av året återstår att se.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion