Övriga forum > Ordet är fritt

Bilar vid Djurgårdsslätten 1977

(1/1)

Nico:
Denna OT-tråd har knoppats av från tråden ”SL H32 4164”


--- Citat från: zjbus ---Tack för ditt trevliga foto med en Büssing och annat i omgivningen, bilar: 145:a, Amazon, Bubbla och en Passat är det väl som står efter den vita utlandsregistrerade som kanske är en Fiat 127? m.fl. extra + för telefonkioskerna som ju försvann efter mobilernas introduktion.
--- Slut citat ---

Håller med om att det är en trevlig bild. Sedan lite OT, men det vita bilen ser ut som en Fiat 126… eller kanske troligare en licensbyggd Polski Fiat 126p givet att den ser ut att ha de dåtida svarta polska reg.skyltarna.

zjbus:
Du har rätt, 127:an såg inte riktigt ut så och den var inte så liten, en Fiat 126 kunde man ju i princip ställa på tvären i en ficka.

Ersa:
Fiat 126 hade svansmotor, och hade därför de luftintag man ser på bilden ovan. Fiat 127 var en mer ordinär bil med frontmotor från 900 cc.
Sovjetiska VAZ (idag ryska AvtoVAZ) byggde dessutom ett flertal modeller av bilmärket Lada baserade på Fiat 124.

Om någon blir så nostalgisk av de orangea telefonkioskerna till vänster i bild, att man vill ha en egen trädgården, så kan man idag köpa en egen nytillverkad. De tillverkas på beställning av Sättraby Verkstads AB mellan Rimbo och Edsbro.
https://www.telefonkiosken.nu/

Navigering

[0] Meddelandeindex

Gå till fullversion