Allmänna bussforum > Busstrafik

Skyltningen på SL linje 71

(1/5) > >>

IvveRivve004:
Hej! Är det någon annan än jag som retat sig på att buss 71 alltid skyltar ”Glasbruksgatan via Sickla udde” även om den redan kört förbi hållplatsen eller kan förklara varför den gör det?

Förresten, jag skickade nämligen en fråga till Kundtjänsten om varför 71:an skyltar som den gör samt att hållplats Glasbruksgatan är en värdelös ändhållplats för linje 71 och att den borde användas som hållplats för de rödbusslinjer som kör förbi den hållplatsen precis som tidigare (framför allt linje 55 i riktning mot Tanto, eftersom dess hållplats vid Slussen ligger ungefär längre bort mot Hornsgatan).

Då svarade de att ”buss 71 åker via Sickla udde därmed att den också är en viktig anslutningsstation i linjen, de fler resenärer som ska kunna ha bra uppfattning om vilka som åker till anslutningshållplatser, så som Gullmarsplan som också är en anslutningshållplats där olika färdmedel kan resas med”. Sen skrev de att de självklart skulle föra vidare mina önskemål om att jag gärna vill att jag ändrar om linjen PÅ BUSS 508! Som att jag hade skrivit om den i formuläret!

Man kan ju verkligen undra vad som finns i termosarna på SL:s kundtjänst med tanke på att de flera gånger svarat saker som inte har någon koppling till det man frågar efter som någon annan skrev här.

Fredde:
Det finns väl ingen annan plats i närområdet att vända på, än just vid Glasbruksgatan och att det är därför man har fortsatt med den lösningen?

B10M:
Ja, kundtjänsten ger aldrig några meningsfulla svar, det har diskuterats många gånger här. Via-destinationer som inte försvinner från skyltningen när de har passerats är ett väldigt vanligt problem, finns på många andra linjer.

Att man vänder vid Glasbruksgatan är ju för att man inte har lämnat plats för linjen vid Slussenombyggnaden. Precis som i de flesta städer i Sverige är trenden i Stockholm att utrymmet för bussar blir mindre och mindre när staden växer. Invånarnas behov av att förflytta sig verkar inte vara något som bekymrar stadsplanerarna.

Maven:

--- Citat från: IvveRivve004 skrivet 26 januari 2022, 08:51:07 AM ---Då svarade de att ”buss 71 åker via Sickla udde därmed att den också är en viktig anslutningsstation i linjen, de fler resenärer som ska kunna ha bra uppfattning om vilka som åker till anslutningshållplatser, så som Gullmarsplan som också är en anslutningshållplats där olika färdmedel kan resas med”. Sen skrev de att de självklart skulle föra vidare mina önskemål om att jag gärna vill att jag ändrar om linjen PÅ BUSS 508! Som att jag hade skrivit om den i formuläret!
Man kan ju verkligen undra vad som finns i termosarna på SL:s kundtjänst med tanke på att de flera gånger svarat saker som inte har någon koppling till det man frågar efter som någon annan skrev här.

--- Slut citat ---


Jag får intrycket av en högstadieelev som på ett prov försöker dölja att denna inte alls förstår frågan eller svaret genom att pladdra på med en nivå på språket som den inte behärskar, och sedan helt tappar bort sig i meningsbyggnaden.
Omskyltning styrs ju i systemet, så det borde väl kunna rättas om din synpunkt bara når rätt person.

marciza:
Varför det står via Sickla udde --> Det är en mycket bra grundupplysning eftersom de flesta bussarna inte går denna väg mot Slussen området från Nacka. Att ändhållplatsen Glasbruksgatan är rätt värdelös är självklart men linjen behöver vända någonstans och nästa möjliga vändningsmöjlighet är att köra runt Gamla Stan vilket inte är någon vettig lösning (miljömässigt direkt olämplig). Att vända vid Glasbruksgatan är den minst dåliga lösningen.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion