Allmänna bussforum > Busstrafik

Världspremiär för ledbuss på SL linje 163!

(1/4) > >>

larslengberg:
Hej alla!

Igår såg vi något vi aldrig tidigare sett - en ledvagn (Keolis 3917) som kördes på linje 163 utanför oss! Se bildbevis nedan. Vi såg den swischa förbi i ögonvrån mot Kärrtorp runt kl 19 (18:56 från Bredäng), och vi undrade om vi verkligen sett rätt?? Ibland tomkör ju 153 förbi här med ledbussar också. Men, efter ett par timmars väntan, så dök den minsann upp på sitt omlopp, på väg tillbaka mot Bredäng (21:46 vid Eksätravägen)!

Då började vi förstås spekulera i varför denna buss plötsligt dök upp på 163..? Kan man ha sökt tillstånd att köra ledvagnar på 163, så vi kommer se flera såna framöver? Eller så pajade den ordinarie bussen i Bredäng, och nån valde då att sätta in denna ledvagn (som precis kört klart 153?) på 163an, i brist på flexbussar eller andra bättre lösningar.

Och är det världspremiär som vi tror? Eller har det förekommit tidigare? Vi har då, trots flera års ganska idog spaning, inte sett det!

(Vi tror också, givet tidtabellen, att den har kört linje 180 borta vid Kärrtorp. En världspremiär till? :) )

Mvh

Lars och Edvin Lengberg
Delfinen76:
Spännande

Lars-Håkan_E:
Det har nog hänt tidigare tillstånd eller ej (det är ju bara några mindre bitar av linjen det inte redan körs ledvagn regelbundet på andra linjer)

Jag har faktiskt kört led på b.la 163:an i mitten av -80 talet

Ersa:
Vad är det för SL-linjer som kan ha förbud mot ledvagnar, och i så fall vad för skäl? Regler om totalvikt på fordon?
Jag kände bara till en enda personligen, 638 Norrtälje - Vätö, pga en backvändning vid brygga, där hinder kan förekomma och blockera för en ledvagn.

Lars-Håkan_E:
Stockholms kommuns (stad) längdbestämmelser på vissa gator o vägar kan eventuellt ställa till det på enstaka sträckor.

På de flesta andra håll är det ofta operatören som avgör.

Det fanns/finns ju en del platser där ledvagn är mindre praktiskt även om det inte är förbjudet i lag eller liknande.

Ällmora ute på Tyresölandet är inget för nybörjare, Eknäs och Kalvsvik på Värmdö och Ellan längst ut på Singö kan vara opraktiskt med led om man är ovan vid att backa.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion