Allmänna bussforum > Busstrafik

Ersättningstrafiken Roslagsbanan 2022

(1/12) > >>

Ersa:
Det finns uppenbarligen en hel del bekymmer med ersättningstrafiken i Vallentuna och Österåkers kommuner denna sommar. Talesättet "går som tåget" passar inte riktigt in.

https://www.mitti.se/nyheter/kaos-i-trafiken-nar-sl-stangde-av-taget/repvfA!p61zmYbGuqxk@0FqXII95Q/

https://www.mitti.se/nyheter/flera-avakningar-i-vallentuna/repvgg!sIqTAkbj7HIA8PtgIpA8Q/

Bältes-Assar:
”Det var samma sak i båda fallen, säger Thomas Charrier, pressansvarig på Transdev. Bussen fick möte i kurvan och bilen körde lite fort. Bussföraren fick svänga åt höger för att undvika krock och hamnade i diket.”

Är det verkligen en normal reflex hos en bussförare att köra i diket om man möter en personbil som kör fort på en krokig väg? Ok att vägen kan vara svår men det där låter som årets bortförklaring! Hur fort körde bussen liksom?

Lars-Håkan_E:
Min tanke är väl att man bromsar och håller åt sidan så mkt det går, att lägga en buss där man även kan ha passagerare i diket gör man nog inte i första taget, så länge det inte är en frontalkrock man ska undvika så är det nog så.

Sedan är det väl så att kan man vägen och har kört tunga fordon i många år är det mycket lättare än om man är nyutbildad och kanske bara kört sträckan en gång eller så, då är det lätt att bli överraskad och kanske tycka att det blev väldigt trångt och reagera efter det.

Det är ju så att det finns ofta mer plats än vad man tror.

Bussmicke:
Första länken i första inlägget är SL i ett nötskal.

/Bussmicke
www.bussmicke.se

Ersa:
Är det nyutbildade ovana förare vid varenda RB-avstängning numera? Ständigt hög personalomsättning i en bransch leder knappast till att man bibehåller erfarenhet och kvalitet.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion